"Milli gurur Milli forma" sergisi

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Atal katıldı. Bakan Çelik, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Salonu'nda yaptığı konuşmada, Hasan Doğan'ın kısa

"Milli gurur Milli forma" sergisi
Atatürk Kültür Merkezi'ndeki açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Atal katıldı.

Bakan Çelik, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Salonu'nda yaptığı konuşmada, Hasan Doğan'ın kısa süre içinde Türk spor camiasında sıcak karşılandığını ve kucaklandığını
ifade etti.

Çelik, kendisinin de Hasan Doğan ile bazı maçları izlediğini vurgulayarak, ''Bu kadar milli manevi değerlerine, ülkenin değerlerine bağlı, hizipçilikten ayrımcılıktan değil, birlikten bütünlükten yana bir spor adamına Türkiye'nin çok ihtiyacı vardı.

Türkiye böyle bir şahsiyeti yakalamıştı ama ne kadar acıdır ki kısa süre içinde kaybettik. Allah'tan rahmet diliyorum'' diye konuştu.

Milli forma ve milli gururun çok önemli olduğunu kaydeden Çelik, şöyle devam etti:

''Dünyada çeşitli ülkeleri geziyoruz. Gezdiğimiz ülkelerdeki gençlere sorsanız Türkiye Cumhuriyeti dünya haritasında neresindedir, bilmez. Ama bana birçok ülkede Hakan Şükür, Hasan Şaş, sorulmuştur.

Tunus'ta gençler top koştururken Türkiye'den geldiğimizi söylediğimizde, bize bu futbolcularımızı sormuşlardır. Bu çok önemli.

Ülkenin tanıtımında, algılanmasında önemli başarılarınız söz konusu ise çok geniş kitlelere mesaj vermeniz açısından çok önemli hale gelmiştir spor ve sporun içerisinde futbol.

Kim başarı elde ederse bayrağı göndere çekilir. Gençlerimiz milli şuur etrafında yetişmeli, bayrağı göndere çekme anlayışı ile tutuşmalı. Bizlere de düşen, altyapıyı hazırlamak.

Gençleri spora sevk etmeli, milli forma, ay yıldızlı bayrak, dünyanın her yerinde dalgalanmalı. Değerlerimizin kıymetini bilmeli, milli bayrağımıza ve formamıza sahip çıkmalıyız.''

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Atal ise konuşmasında, serginin 7. ayağı gerçekleştirdiklerini, sergiyi 6 ilde toplam 27 bin vatandaşın gezdiğini belirtti.

Sergiyi gezenlerin çoğunun gençler ve bayanlar olmasının kendilerini ayrıca mutlu ettiğini dile getiren Atal, ''Serginin amacı toplumumuzun tüm kesimlerinde milli takım sevgisini oluşturmaktır.

Mart 2009'a kadar çeşitli illeri dolaşacak olan sergide 1923'den 2008'e kadar takımımızın giydiği formalar yer almakta, maçlardan özet görüntüler, gazete, dergi fotoğrafları bulunmaktadır.

Hasan Doğan anısına düzenlediğimiz sergi ile milli takım sevgisinin artacağından eminim'' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Vali Cengiz Aydoğdu, federasyon yönetim kurulu üyesi Atal, Artvin Milletvekili Aytekin Çolak ile serginin açılışını yaptı.

9 Kasım Pazar akşamına kadar ücretsiz olarak gezilebilecek olan sergi 2009 yılının Mart ayına kadar toplam 30 ili dolaşacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor