Milli Futbolcu Nihat Sevindirdi

İspanya'nın Villarreal takımında forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, geçirdiği uzun sakatlık döneminin ardından futbola tekrar dönmenin kendisi için çok sevindirici olduğunu belirtti.Futbol Federasyonu'nun TamSaha dergisinde röportajına yer verilen

Milli Futbolcu Nihat Sevindirdi

İspanya'nın Villarreal takımında forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, geçirdiği uzun sakatlık döneminin ardından futbola tekrar dönmenin kendisi için çok sevindirici olduğunu belirtti.

Futbol Federasyonu'nun TamSaha dergisinde röportajına yer verilen Nihat, geçirdiği son ameliyattan sonra dizindeki sorunun ortadan kalktığını ve çok iyi durumda olduğunu kaydederek, ''Öncelikle uzun bir sakatlıktan sonra futbola dönmek çok sevindirici. Milli Takım'a dönmek daha da sevindirici. Bana olan bu güveni nedeniyle hocama teşekkür ediyorum. Villarreal'de beş senelik bir kontrat yapmıştım, bir senesi gitti denilebilir. Ama daha önümde dört uzun sezon var'' dedi.

Sağlığı yerinde olduğu müddetçe kendisine güvenen bir oyuncu olduğunu ifade eden Nihat, ''Önümdeki günlerin daha iyi olacağını düşünüyorum. Sakatlığım dünde kaldı. Futbolda da dün yoktur, bugün vardır. Bugün fiziksel anlamda iyi olduğum için çok mutluyum'' değerlendirmesini yaptı.

Tedavi sürecinde en büyük destekçisinin eşi olduğunu kaydeden Nihat, ''Eşim bana çok destek oldu. Ailem, arkadaşlarım da hep yanımdaydılar. Fatih Terim hocamız, Haluk Ulusoy başkanımız, milli takımdaki arkadaşlarımız sürekli arayıp sordular. Böyle bir sakatlık geçirirken bu destekler çok önemli'' dedi.

''TAKIM OLARAK KENDİMİZE GÜVENİYORUZ''

(A) Milli Futbol Takımı'nın eleme grubunda Norveç karşısında aldığı beraberlik ve Bosna-Hersek mağlubiyetinin ardından kamuoyundan gelen eleştirilerin, futbolcular üzerinde baskı yaratıp yaratmadığı sorusuna Nihat, şöyle yanıt verdi:

''Önümüzde 6 tane maç var. Biz takım olarak kendimize güveniyoruz. Bu beraberlik ve mağlubiyet bizde güven sorunu yaratmadı. Ama garip bir ortam oluşuyor milli maçlardan sonra. Yunanistan'ı 4-1 yendik Atina'da. Çok güzel bir futbol oynadı o akşam milli takım. Her şey çok güzeldi. 'Lideriz, gidiyoruz' hatta 'gittik' denildi. Daha sekiz maç vardı o zaman. Takım sonra Norveç'le oynadı ve berabere kaldı. Acabalar başladı. Bosna-Hersek'e yenildik, yine şüpheler. Nedense bir denge yok övgü ile eleştiri arasında. Bu arayı bir türlü bulamıyoruz. Sakin olup her maçı final olarak görmeliyiz. Eleştiri ile övgü arasında bir denge olmalı.

Galibiyetleri çok abartıp mağlubiyetlerde yerin dibine sokulmamalıyız. Sonuçta bu takım kendisine güveniyor ve ilk günden beri bu gruptan çıkacağımızı söylüyoruz. Hedefimiz birinci çıkmak elbette ama ikinci olarak da finallere katılabiliyoruz. Malta ve Macaristan maçlarından 6 puan aldığımız takdirde yine bu grubun iddialı takımlarından birisi olacağız.'' Nihat, (A) Milli Takım'ın elemelerdeki performansıyla ilgili bir yorum üzerine de ''Son 10 seneye baktığımızda grup maçlarında çok başarılı bir milli takım var. Hep yukarılardayız, gruplarda hep ilk ikiye girmişiz. Son iki elemede Letonya ve İsviçre'ye play-offta elenmişiz. Ama hep yukarılardayız ki, bence bu başarıdır. Gidememek elbette başarısızlık ama burada yakalanan bir istikrar var. Şimdi play-off yok ve tek hedefimiz bu turnuvaya katılıp Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek'' dedi.

''VILLARREAL'DE ÇOK İYİ BİR KADROMUZ VAR''

İspanya'da formasını giydiği Villarreal'in yeni sezonda da geçen sezon olduğu gibi iyi bir kadroya sahip olduğunu kaydeden Nihat, ''Sezon sonunda şuraya geliriz diye bir iddiamız yok ama üst düzey bir kadroya sahip olmamız takıma güven veriyor'' açıklamasını yaptı.

Riquelme ve Forlan gibi yıldız futbolcuların takımdan ayrılmasına rağmen, oynadıkları maçlarda iyi performans gösterdiklerini anlatan milli futbolcu, takımının geçen sezon kötü başladığı ligi 5. sırada bitirdiğini hatırlatarak, takımını ve İspanya ligini şöyle değerlendirdi:

''Tabii ki bu sezonki hedefimiz ulaşabileceğimiz en yüksek noktaya ulaşmak. En azından UEFA Kupası'na ve yapabiliyorsak Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. Ama futbolcular olarak düşüncemiz her maçımıza final oynuyormuş gibi çıkmak ve adım adım ilerlemek. Sezon sonunda şuraya geliriz diye bir iddiamız yok ama üst düzey bir kadroya sahip olmamız takıma güven veriyor.

Barcelona, Real Madrid ve Sevilla son sezonlarda adlarından çok söz ettirdiler. Barcelona ve Real Madrid tarihleri boyunca bunu yaptı ama Sevilla da şimdi onların arasına girdi. Bu sezon Valencia, Atletico Madrid ve Zaragoza da iyi kadrolar kurdu. Onların yanına gelecek diğer takımlarla lig mücadelesi 10 takım arasında geçecek. Bu sezon İspanya'da her takım gerçekten çok güçlü.

Çok iyi bir kadromuz var. 24-25 kişilik kadrodaki her bir oyuncu da her maçta oynayabilir. Bazı maçlar olacak ve Nihat oynamayacak. Çünkü bu sezon Kral Kupası, lig, UEFA Kupası ve milli takımlara giden oyuncularla dört kulvarda mücadele edilecek. Bu sıkışık fikstürde teknik direktörümüz her maçta belirli bir rotasyon uygulayarak geniş kadrosunu tamamıyla kullanacak bence. Bu sezon yedek veya as oyuncu gibi bir kavram bizim takımımızda kesinlikle olmayacak.''

''PELLEGRINI BENİMLE ÇOK İLGİLENİYOR''

Teknik direktör Manuel Pellegrini ile arasının iyi olduğunu belirten Nihat, Pellegrini'nin takıma katıldığı ilk günden beri kendisiyle çok ilgilendiğini kaydetti.

Pellegrini'nin kendisine güveni olduğunu ifade eden milli futbolcu, ''Hazırlık maçlarında da bana şans verdi. Böyle bir sakatlıktan çıkmama rağmen beni oynattı. İlişkilerim gayet iyi. 3-4 senedir takımın başında ve Villarreal'in tarihinde kazandığı tüm başarılarda imzası var'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler