Milli atlet duruşmaya çıkacak

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) CAS'a “duruşmaya gerek yok” tezine karşı, Kop ailesinin avukatı Osman Buldan ısrarla duruşma talep etti. Süreyya Ayhan Kop'un yaklaşık bir ay sonra doğum yapacak

Milli atlet duruşmaya çıkacak

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) CAS'a “duruşmaya gerek yok” tezine karşı, Kop ailesinin avukatı Osman Buldan ısrarla duruşma talep etti. Süreyya Ayhan Kop'un yaklaşık bir ay sonra doğum yapacak olması nedeniyle avukat tarafından nisan ayında istenilen duruşmayı CAS geçerli neden sayarak, 2 Nisan 2009 Perşembe günü saat 09.30'a duruşma verdi.

Süreyya Ayhan Kop, hakkında verilen 4 yıl, eşi ve antrenörü Yücel Kop için de 2 yıl yarışmalardan men cezasını hatalı bularak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmuştu. CAS ise davayı kabul ederek kurula biri Türk olmak üzere, Alman ve İsviçre'den 3 hakimi belirlemişti.

Öte yandan milli atletin bu davası ilk kez amatör branşlarda bir Türk ve bayan sporcunun CAS'da hak arama özelliği de taşıyor.

Milli atlet doping kullanmak, Yücel Kop ise sporcusunda doping çıktığı iddiasıyla suçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor