Milli atlet diskalifiye oldu!

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde Türk sporcuların yarışları sona erdi.Letzigrund Stadı'ndaki ilk gün akşam seasında Türk atletlerden Ramil Guliyev, erkekler 100 metre eleme turunda yarışan son sporcu ol

Milli atlet diskalifiye oldu!

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde Türk sporcuların yarışları sona erdi.

Letzigrund Stadı'ndaki ilk gün akşam seasında Türk atletlerden Ramil Guliyev, erkekler 100 metre eleme turunda yarışan son sporcu oldu. Hatalı bir çıkış yapan Guliyev diskalifiye oldu. Bu seride Fransız atlet Jimmy Vicaut 10.06'lık derecesiyle birinci oldu.

Şampiyonada ikinci gün yarışları, yarın sabah TSİ 10.20'de başlayacak.

İlk gün sonunda Türk atletlerin elde ettiği dereceler ve sıralamaları ise şöyle:

BAYANLAR!

Gamze Bulut ve Esma Aydemir kadınlar 1500 metrede serilerini geçemeyerek, elendi.

Kadınlar 1500 metre yarışı, iki seri halinde koşuldu. Serilerini ilk 4 sırada tamamlayan atletler ile en iyi 4 dereceyi elde eden sporcuların finale çıktığı mücadelede, bu kategoride son olimpiyat ve Avrupa ikincisi Gamze Bulut ile Esma Aydemir yarıştı.

İlk seride koşan Esma Aydemir, yarışı 4:16.90'lık derecesiyle 9'uncu sırada bitirdi. Genel klasmanda 20'nci sırada yer alan Aydemir, finale çıkma hakkını kaybetti.

İkinci seride mücadele eden Gamze Bulut ise 4:18.28'lik zamanıyla 12'nci bitirdiği serisinin ardından genel klasmanda 24'üncülükte kaldı ve elendi.

Hollandalı atlet Sifan Hassan 4:09.55'lik derecesiyle zirvede yer aldı.

Kadınlar 1500 metre finali 15 Ağustos Cuma günü koşulacak.

ERKEKLER

Tarık Langat Akdağ erkekler 3000 metre engellide finale çıktı.

Erkekler 3000 metre engelli yarışı, iki seri halinde koşuldu. Serilerini ilk 5 sırada tamamlayan atletler ile en iyi 5 dereceyi elde eden sporcuların finale çıktığı mücadelede, son Avrupa ikincisi Tarık Langat Akdağ finale yükseldi. Aynı kategoride yarışan Hakan Duvar ise şampiyonaya veda etti.

İkinci seride koşan Akdağ, yarışı 8:33.39'luk derecesiyle 4'üncü sırada bitirdi. Genel klasmanda da 4'üncü sırada yer alan Akdağ, finalde yarışma hakkını kazandı.

İlk seride mücadele eden Hakan Duvar ise 8:42.03'lük zamanıyla 8'inci bitirdiği serisinin ardından genel klasmanda 18'inci oldu ve elendi.

Polonyalı atlet Mateusz Demczyszak, 8:31.62'lik derecesiyle ilk sırada yer aldı.

Erkekler 3000 metre engelli finali, 14 Ağustos Perşembe günü koşulacak.

BATUHAN ALTINTAŞ VE YAVUZ CAN ELENDİ!

Erkekler 400 metre yarışında mücadelede Batuhan Altıntaş ve Yavuz Can elendi.

Üçüncü seride koşan Altıntaş, yarışı 47.35'lik derecesiyle 8'inci ve son sırada bitirdi. Genel klasmanda 37'nci sırada yer alan Türk atlet yarı finale çıkamadı.

Dördüncü seride mücadele eden Yavuz Can da 46.90'lık zamanıyla 7'nci bitirdiği serisinin ardından genel klasmanda da 32'nci oldu ve elendi.

Rus atlet Maksim Dyldin 45.45'lik derecesiyle zirvenin sahibi oldu.

Erkekler 400 metre yarı finali yarın, finali ise 15 Ağustos Cuma günü koşulacak.

RAMİL GULİYEV DE ŞAMPİYONAYA VEDA ETTİ!

Akşam seasında Türk atletlerden son olarak Ramil Guliyev erkekler 100 metre elemelerinde yarıştı. Türk atlet hatalı çıkışı nedeniyle diskalifiye edildi.

Bu kategoride Fransız atlet Jimmy Vicaut 10.06'lık derecesiyle birinciliği elde etti.

Erkekler 100 metre yarı finali yarın koşulacak.

Şampiyonada yarın Tuğba Koyuncu (kadınlar 800 metre seçmelerinde), Sevim Serbest Sinmez (üç adım seçmelerinde); Ali Kaya, Mehmet Akkoyun, Polat Kemboi Arıkan (10 bin metre finalinde) yarışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler