Milan'ın hayran kaldığı Türkler

Milan Junor Camp'a katılan üç Türk çocuğu Milano'da göz doldurdu. İtalya'nın en büyük futbol kulüplerinden olan Milan'ın altyapısı için 47 ülkeden gelen çocuklar arasında Orhan Pala (11), Arda Ersan, (11) ve Hüsame Karataş, (10) Milan kulübünün yöneticile

Milan'ın hayran kaldığı Türkler
Milan Junor Camp'a katılan üç Türk çocuğu Milano'da göz doldurdu. İtalya'nın en büyük futbol kulüplerinden olan Milan'ın altyapısı için 47 ülkeden gelen çocuklar arasında Orhan Pala (11), Arda Ersan, (11) ve Hüsame Karataş, (10) Milan kulübünün yöneticilerince çok beğenildi.

Van'ın Erciş ilçesinden gelen ve 8 çocuklu belediye işçisi bir babanın çocuğu olan Orhan Pala, Manchester City veya Milan'da oynamak istediğini ve Messi'yi örnek aldığını söyledi.

Kaka ve Ronaldinho gibi ünlü futbolcularla tanıştıklarınısöyleyen çocukları bu ülkeye götüren eski milli Futbolcu Tanju Çolak'ta, “Arda, Hüsame ve özellikle de Orhan Türkiye'nin gurur oldu. Orhan çok istekliydi, iyi mücadele etti. Çok yetenekli olduğunu orada da gösterdi. Kampın yıldızıydı. Herkesin kim bu diye sorduğu biriydi. FIFA menajerleri ben ve hocasına 'nasıl yardımcı olabiliriz' dedi. Çok göze çarpan bir kardeşimizdi. Amacım orada Türk futbolcunun ne kadar kabiliyetli olduğunu göstermekti. Bununu için mutluyum. Ocak ayında Antalya'da yatılı bir kamp daha yapmak istiyorum. Milan'a her sene 3-4 futbolcu götüreceğiz. Dünya futbolcularına kazandırmak için ne gerekiyorsa yapacağız'' şeklinde konuştu.

Hüsame, final maçını 3-2 kazanıp şampiyon olduklarını anlatırken Arda'da büyüyünce Galatasaray'da oynamak istediğini söyledi. Orhan ise, maçlar esnasında kendisine çok güvendiğini ve bunu sahaya yansıttığını ifade ederken “Galatasaray taraftarıyım.”dedi.Orhan,herkesin kendisinden övgüyle söz etmesinden de çok mutlu olduğunu kaydetti.

Çolak, jeneriklere geçecek nitelikte bir gol atan Orhan için Milan kulübü çalıştırıcılarıyla iddiaya bile girmek istediğini vurguladı. Çolak, Messi'yi örnek alan Orhan'ın eksiklerini gidermesi halinde rahatlıkla İtalya ve İspanya'da oynayabileceğini ifade etti. Tanju ayrıca, Milan Junior Camp Türkiye seçmelerini, gelecek yıl Antalya'da yatılı olarak yapmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Bu arada anneler de çocuklarını havalimanında çiçeklerle karşılarken mutluluk ve gururu bir arada yaşadılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor