MHK'dan Cüneyt Çakır açıklaması

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu geçen haftanın tartışılan iki hakemi Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus’un gözlemci notlarında herhangi bir değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. MHK Başkanı, Aydınus’un gözlemcisi Ali Can Lakot’d

MHK'dan Cüneyt Çakır açıklaması
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu geçen haftanın tartışılan iki hakemi Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus’un gözlemci notlarında herhangi bir değişiklik yapılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. MHK Başkanı, Aydınus’un gözlemcisi Ali Can Lakot’dan 7.9, Çakır’ın ise Metin Tokat’tan 8.4 notunu aldığına dikkat çekerken, “Sezon başında verdiğimiz bir karar var. Gözlemci notlarına kesinlikle müdahale etmiyoruz. Kurul olarak pozisyonları izliyor ve kendi değerlendirmemizi yapıyoruz. Eğer not ile bizim kanaatimiz arasında fark varsa, ceza ise ceza, ödül ise ödül uygulamasına devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Trabzonspor-Galatasaray maçında ev sahibi takım lehine vermediği penaltı pozisyonu ile gündeme gelen FIFA kokartlı Cüneyt Çakır’ın bu hafta maç almaması ile ilgili yapılan yorumların gerçekle ilgisi olmadığını belirten Müftüoğlu, “Sezona girerken tüm hakemlerle konuştum. Prensip olarak çok zorunlu sebepler yoksa hiçbir hakeme üst üste iki hafta maç vermeyeceğimizi söyledim. Amacımız sözleşmeli dokuz hakemin dışında kalan tüm hakemlerimize şans vermek ve bu şansı değerlendirenlerle yola devam etmek. Bu prensibimizi delmedik, delmemeye gayret edeceğiz. İlk altı hafta atamalarına bakarsanız bu durumu tespit edebilirsiniz” diye konuştu.
 
MHK Başkanı, Gençlerbirliği-Beşiktaş maçının hakemi Fırat Aydınus’un 7.9 olan notu nedeniyle iki hafta dinleneceğini ve ardından tekrar görev almaya devam edeceğini kaydederken, “Eğer siyah-beyaz bir hata söz konusu ise bunun karşılığı yaptırım bellidir. Ve hiçbir hakem istisnaya tabii değildir. Böyle bilinmesini istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor