Meşale Trabzon'a geliyor

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak, ''11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları''na geri sayım sürerken, Devlet Bakanı Faruk Özak, 24 Mayıs Salı günü olimpiyatların doğduğu yer olan Yunanistan'ın başkenti Atina'dan olimpiyat meşalesini alıp Trabzon'

Meşale Trabzon'a geliyor

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihlerinde yapılacak, ''11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları''na geri sayım sürerken, Devlet Bakanı Faruk Özak, 24 Mayıs Salı günü olimpiyatların doğduğu yer olan Yunanistan'ın başkenti Atina'dan olimpiyat meşalesini alıp Trabzon'a getireceklerini söyledi.

 Bakan Özak, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Koordinasyon Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin son yıllarda aldığı ve düzenlediği uluslararası spor organizasyonları ile bir marka haline geldiğini belirterek, her başarılı organizasyonun diğer büyük organizasyonu beraberinde getirdiğini vurguladı.

''Olimpiyat ülkesi'' olma yolunda Türkiye'nin artık ortaya koyabileceği ve örnek gösterilebileceği başarılı organizasyonların bulunduğunu ifade eden Özak, şöyle konuştu:

 ''Önümüzdeki süreçte yeni önemli organizasyonlar bizi bekliyor olacak. 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, güreş, golf, curling, biatlon, bayan basketbol dünya şampiyonaları, 20 yaş altı futbol şampiyonası ve Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları bunlardan bazıları. Olimpiyat oyunları adaylığımızdaki tüm eksikliklerimi birer birer tamamlıyoruz. Yeni tesisler inşa ettik, sporcu alt yapısı ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. Organizasyonlar bu ülkede hayal iken hayallerimizi gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.''

Özak, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na kalan sürenin daraldığını ve bunun heyecanını iyice yaşadıklarını dile getirerek, ''Her yönden Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na hazırız. 24 Mayıs Salı günü de olimpiyatların doğduğu yer olan Yunanistan'ın Atina kentinden olimpiyat meşalesini alıp Trabzon'a getireceğiz'' dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise kentte yapılan tesislerin sadece oyunlar döneminde değil daha sonra da Trabzon'un geleceği açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da şehrin görsel görünümüyle ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğünü, bölgenin ve Trabzon'un folklorik özelliklerini gelen misafirlere tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise Trabzon'da çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirileceğine inandığına değinerek, ''Trabzon özellikle sportif anlamda çok büyük bir altyapıya sahip oldu. Artık önümüzdeki birçok spor organizasyonuna da ev sahipliği yapacaktır'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor