Mehmet Atalay veda etti

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Mehmet Atalay, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara şubesinde düzenlediği basın toplantısıyla veda etti.Yaklaşık altı yıldır genel müdür olarak görev yapan Atalay, pazartesinden itibaren görevini bır

Mehmet Atalay veda etti

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Mehmet Atalay, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara şubesinde düzenlediği basın toplantısıyla veda etti.

Yaklaşık altı yıldır genel müdür olarak görev yapan Atalay, pazartesinden itibaren görevini bıraktığını belirterek, "Beraber çalıştığımız basın mensuplarına ve onların aracılığıyla spor kamuoyuna teşekkür etmek istedim. Teşekkür edecek o kadar çok kişi var ki. 6 yıllık süre içerisinde en önemli olayı, sporda barış gördük. GSGM ile TMOK, Futbol Federasyonu, zaman zaman kulüplerle birlikte çalışmayı, sporu kalkındırmayı hedeflemiştik. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum" dedi.

Önemli organizasyonları başardıklarının altını çizen Mehmet Atalay, "Cesaretle bu organizasyonları yaptık. Dünya en azından şunu söyledi: 'Türklere ne oluyor.' Alamadığımız sadece Akdeniz Oyunları kaldı. Yaptıklarımız ve yapılacaklar, ülkemizin tanıtımına büyük katkısı olmuştur, olmaya da devam edecektir. Tesisleşmede GSGM önemli hamleler yapmıştır. Önemli tesisler kazandırdık" diye konuştu.

İDDAA ÖNEMLİ BİR KAYNAK OLDU

Türk sporuna önemli bir katkı sağlayan İddiaa oyununa da değinen Atalay, sözlerine şöyle devam etti:

"İddaa oyunu sayesinde Maliye'den aldığımız kaynağı, vergi olarak geri iade ettik. Kulüplerimize 500 trilyona yakın isim hakkı verildi. Basketbol, voleybol, otomobil sporları da iddia ile önemli kazanımlara sahip olacak. İddaa ülkemizin büyük bir kaynağı oldu. Çok başarılı bir ihale yaptık. Kulüplerimizin ekstradan yüzde 10 geliri arttı."

HEDEF ÇİN VEYA AMERİKA OLMAMALI

Basamakların birer birer çıkılması durumunda İngiltere'nin, İtalya'nın, Almanya'nın yakalanamayacağını vurgulayarak, "İkişer ikişer de yakalayamayız. Öncelikli hedefimiz Çin veya Amerika'yı yakalamak değil. Medeniyetin beşiği bu Avrupa ülkelerinin seviyesine çıkmalıyız. 2011 çok önemli bir yıl. 2020 olimpiyatlarına talibiz ve alan ülke 2013'de belli olacak. Kısa bir süre kaldı. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı organize etmek zorundayız. Biz hazır olacağız. Almanya dışında her halde bu kadar tesisi olan bir başka ülke yoktur" dedi.

İSTİFASI SEÇİMLE TESADÜF

Belediye başkanlığı adaylığı ile istifasının örtüşmesinin tesadüf olduğunu da ifade eden Mehmet Atalay, şuradan sonra istifa etmeyi önceden planladığını, seçim için istifa etmediğini, başka bir göreve atanmak için istifa ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor