Mehmet Atalay sorunları dinledi

Akşam saatlerinde Trabzon'da yapılan Gençlik Olimpiyatları toplantısının ardından Vali Salihoğlu'nun daveti üzerine Gümüşhane'ye gelen Genel Müdür, Yeni Şehir Stadyumu, Aydın Doğan Spor Salonu ve yeni yapılan suni çim saha da incelemelerde bulundu. Genel

Mehmet Atalay sorunları dinledi

Akşam saatlerinde Trabzon'da yapılan Gençlik Olimpiyatları toplantısının ardından Vali Salihoğlu'nun daveti üzerine Gümüşhane'ye gelen Genel Müdür, Yeni Şehir Stadyumu, Aydın Doğan Spor Salonu ve yeni yapılan suni çim saha da incelemelerde bulundu. Genel Müdür Atalay, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümüşhane'ye federasyonların fazlası ile organizasyon vermeye başladığını ve Gümüşhane'nin de bu organizasyonları başarı ile gerçekleştirdiğini ifade ederek, bundan sonra Gümüşhane'ye daha çok organizasyon vereceklerini söyledi. Atalay, Yeni Şehir Stadyumu'na yapılacak olan yeni tribünler ve tadilat işlerinin Genel Müdürlüğün önümüzdeki yıl yatırım programına alınacağını, Kürtün ve Torul ilçelerindeki stadyumlar içinde 50'şer bin YTL'nin çıkarıldığını, bu ödeneklerin daha da arttırılacağını belirterek, "Gümüşhane'deki yatırımlara önem veriyoruz. Sayın Valim bizden talep ediyor biz yolluyoruz. Türkiye'de belki de en uyumlu çalıştığımız valimiz, Gümüşhane Valimizdir" dedi.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ise, Genel Müdürlüğün Gümüşhane'ye ayrı bir önem verdiğini belirterek, "Müdürlüğümüz Kelkit'e, Kürtün'e, Şiran'a, Merkez'e, bütün ilçelerimize yeterli miktarda olmasa bile başlangıç ödeneklerinin hepsini gönderdi. Hepsinin takviyeleri de yapılıyor. Yeni Şehir Stadyumumuzdaki revizyon için kendisi de geldi, gördü. Burada gerçekten güzel bir stadyum var. Uzay bir çatısı var ama Gümüşhane'nin iklim koşullarına uygun değil. Onunda projesini yaptık, inşallah önümüzdeki yıl
içerisinde onu da gündeme alacağız. Bizim için öncelikli olan karşı tribün orayı da daha miktarı düşük olduğu için Genel Müdürümüz giderlerini karşılayarak destek olacaktır. Tabi tesis önemli ama sporun asli işi sporcu yetiştirmektir. Gümüşhane'de lisanslı sporcu sayımız 5 bin bile değil. Hedefimiz 5 bin lisanslı sporcu olması. Ama maalesef nüfus azlığından yeterli lisanslı sporcumuz yok. Öncelikle bu konuda bizim çalışmamız lazım. Her şeyi devletin, merkezi hükümetin ödeneklerinden beklememiz lazım.
Burada yerel çalışma yapmak sureti ile okul spor kulüplerini geliştirmek, amatör spor kulüplerini desteklemek sureti ile spor yapan kişi sayısını, lisanslı sporcu sayısını 5 bine çıkarmamız lazım" diye konuştu.

Aydın Doğan Spor Salonu'nda da incelemelerde bulunan Genel Müdür Atalay ve beraberindekiler, burada antrenman yapan sporcu ve antrenörlerle konuşarak onların sorunlarını dinlediler. Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Mehmet Bayansalduz, Aydın Doğan Spor Salonu'nda yeni yapılan düzenleme ve bölümler hakkında bilgi verdi. Buradaki incelemelerde gençlik merkezinin bağlama kursu öğrencileri ile görüşen Atalay ve Vali Salihoğlu, öğrencilerin söyledikleri türkülere de eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor