Meğer Fener TFF'ye başvurmamış

 Fenerbahçeli yöneticileri dinleyen ve Bank Asya'ya düşürülme konusunda resmi istek yazısı alamayan federasyon, bu isteği büyük olasılıkla geri çevirecek Fenerbahçe'nin "Bizi Bank Asya 1. Ligi'ne düşürün" talebinin Futbol Federasyonu tarafından bu aşamada

Meğer Fener TFF'ye başvurmamış

 

Fenerbahçeli yöneticileri dinleyen ve Bank Asya'ya düşürülme konusunda resmi istek yazısı alamayan federasyon, bu isteği büyük olasılıkla geri çevirecek

 

Fenerbahçe'nin "Bizi Bank Asya 1. Ligi'ne düşürün" talebinin Futbol Federasyonu tarafından bu aşamada kabul edilmesinin mümkün olmadığı öğrenildi. Asbaşkan Ali Koç ve yönetici Ali Yıldırım'ın dün ilk ağızdan ilettikleri isteklerinin gerçekleşebilmesi için, federasyon tarafından başlatılan şike incelemesinin sona ermesi gerektiği bildirildi.

 

Savcılık tarafından şike ve teşvik soruşturmasına konan gizlilik kararı kalkmadığı gerekçesiyle Etik Kurulu raporuna rağmen işlem yapamayan federasyonun, Fenerbahçe'nin talebini değerlendireceği, ancak olumlu yanıt verilme olasılığının çok düşük olduğu ifade edildi.

Koç ve Yıldırım'ın dün sabah Federasyon Başkan Vekilleri Lutfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ ile yaptıkları görüşmede sarı-lacivertli kulübün "Bizi Süper Lig yerine bir alt ligden başlatın. Daha fazla yıpratılmak istemiyoruz. UEFA, bizi Şampiyonlar Ligi'ne kabul etmiyorsa, siz de aynı nedenle Süper Lig'den çıkarın" diye öneri getirdikleri, ancak bu görüşleri resmiyete döken yazı vermeyi kabul etmedikleri kaydedildi.

 

Federasyonun tamamlanmamış şike incelemesi varken, herhangi bir gerekçe gösterilmeden takımın alt lige indirilmesinin söz konusu olamayacağını Fenerbahçeli yöneticilerle paylaştığı vurgulandı.

 

Bu arada Mehmet Ali Aydınlar'ın görüşmelerde yer almadığı belirtildi.

 

 Neler olabilir?

İlk ve en güçlü olasılık: Fenerbahçe, Futbol Federasyonu'na bir alt lige inmeye dair yazı vermezse talepleri kabul edilmeyecek ve Süper Lig planlandığı gibi 18 takımla başlayacak. Bu durumda sarı-lacivertli kulüp ya Süper Lige devam edecek, ya da maçlara çıkmama kararı alacak. Böylece 2. haftadan sonra küme düşmüş sayılacak. Süper Lig 17 takımla devam edecek ve Fenerbahçe ile maçı olan takımlar o haftayı bay geçip, üç puanı hanesine yazdıracak. Ancak Bank Asya 1. Ligi’nde de mücadele başladığı için bu sezon herhangi bir faaliyetin içinde olamayacak. Sarı-lacivertli takım 2012-13 sezonundan itibaren Bank Asya 1. liginde yer alabilecek. Bu süreçte federasyonun şike soruşturması sona erer ve Fenerbahçe kusurlu bulunursa, talimat gereği küme düştüğü için bu kez 2012-13 sezonuna Spor-Toto 2. Ligi’nden başlamak zorunda kalacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler