Mayın mağduru atletten Türkiye rekoru

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde mayının patlaması sonucu gözünü ve sol kolunu kaybeden milli atlet Mehmet Nesim Öner, İzmir’de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda 5 bin metrede Türkiye rekoru kırdı.Öner, İzmir’deki Görme Engelliler T

Mayın mağduru atletten Türkiye rekoru

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde mayının patlaması sonucu gözünü ve sol kolunu kaybeden milli atlet Mehmet Nesim Öner, İzmir’de düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda 5 bin metrede Türkiye rekoru kırdı.

Öner, İzmir’deki Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası’nı da başarıyla tamamlayarak vizeyi rekorla aldı şampiyonada katıldığı ilk yarışta bin 500 metreyi 4 dakika 10 saniyede koşarak birinci olan Öner, ikinci yarışta ise 5 bin metrede 16 dakika 10 saniye ile Türkiye rekorunu kırdı. Öner, böylelikle Ağustos ayında İngiltere’de yapılacak Avrupa Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.

Milli atlet Nesim Öner, şampiyonadaki rakiplerini tanıdığını ifade ederek, “Şu anda koştuğum dereceleri orada da tekrar edebilirsek kürsüye çıkarım. Rakiplerimi tanıyorum, hedefim birincilik. 5 aylık süreçte kamp eksiğimi gidermem gerekiyor. İngiltere’nin ardından en önemli hedefim 2016’da Rio’da yapılacak Paralimpik yaz oyunlarında kürsüye çıkabilmek” dedi.

Öner’in antrenörü Muhyettin Gökçe ise kamp eksiğini gidererek İngiltere’de Türkiye’yi sevindirecek başarılar elde etmek istediklerini söyledi. Gökçe, Nesim Öner’in dünya çapında spor otoritelerinin takip ettiği bir sporcu olduğunu, katıldığı uluslararası yarışlarda kendisinden kat kat daha fazla imkanlara sahip sporcuları geride bırakmayı başardığını belirterek, “Nesim’e o kadar güveniyorum ki rakipleri gibi destek sağlanırsa madalya sözü verebiliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor