Mandıralı" Felsefemiz hücumdur"

Trabzonspor’un teknik direktörü Hami Mandıralı dün gece ulusal bir TV’de telefonla katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.Hami Mandıralı Trabzonspor’da değişiklikler yaşandığını belirterek "İkinci yarıda değişiklikler takıma olumlu yansıdı. Juve

Mandıralı" Felsefemiz hücumdur"

Trabzonspor’un teknik direktörü Hami Mandıralı dün gece ulusal bir TV’de telefonla katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı.

Hami Mandıralı Trabzonspor’da değişiklikler yaşandığını belirterek "İkinci yarıda değişiklikler takıma olumlu yansıdı. Juventus karşısında iyi futbol oynadık. Ben toplantılarda horonu dik oynamamız gerektiğini söylerdim. Takımımız Juventus karşısında dik oynadı. Doğru mu yaptık  yanlış mı yaptık  bunu kamuoyu değerlendirir. Rakibimiz  çok güçlü bir ekip. Hocası maç 1-0 ken bu skorun onlara yetmeyeceğini anladığı için as oyuncularını daha sonra sahaya sürdü. Ne yazık ki iki tane bireysel hatadan gol yedik. Yenilmemize rağmen ben futbolcularımı tebrik ettim. Maçtan sonra arayan dostlarım beni tebrik etti. İyi oynadığınızda yenildiniz mi sizi tebrik ediyorlar. İkinci yarıda ortaya koyduğumuz futbol ile izleyenlere keyif verdiğimizi düşünüyorum. Biz izlerken keyif aldık" dedi.

27 Şubattaki rövanş maçında iki forvetlemi oynayacaksınız şeklindeki soruya da Mandıralı” Ben futbol  hayatım boyunca hücum oynadım Rövanş maçın da hücum oynayacağız" dedi.

Kadir Keleş’u bu maçta neden oynattınız şeklindeki bir soruya da Mandıralı “Lütfen bırakında Kadir’in oynaması benim taktirim olsun. İkinci maçta Juventus’u neden yenmeyelim. Ama şunu söyleyeyim. Juventus dünya devi. Her şeyiyle mükemmel bir takım Bakın kaptanları Pirlo sağa bakıp sola topu atabiliyor.Çünkü orda takım arkadaşı olduğunu biliyor.Böyle bir düzene kavuşmuş takım. Ancak futbol enteresan bir oyundur.  Juventus’u elersek sanırım insanlar üzülmez. Rövanş maçında elimizden gelini yapacağız.Mevcut kadroda formda olan oyuncuları  sahaya süreceğiz" ifadelerini kullandı.

Henrigue ve Adrian’ın oynatılmaması ile iligili bir soruyada Hami Mandıralı “Henrique‘nin Trabzon’da bir maçta  taraftarla problemi yüzünden onu Juventus karşısında ilk 11 de oynatmadım  Adrian ise kötü olduğu için değil taktik icabı kenarda oturdu. Adrian’ın mücadele gücü az Kırılgan bir oyuncu. Juventus karşısında iyi mücadele etmemiz gerekiyordu. Hem Emre hem  Özer hem de Adrian lüks olurdu. Ancak Trabzon’daki maçta Henrigue yi oynatacağım. Taraftarlarımız onunla neden uğraşıyor bilmiyorum. Avrupa kupalarında en fazla golü o attı. Trabzon’daki Juventus maçında ona ihtiyacımız var, ve onla kontratak oynayabiliriz.

Transferde Trabzonspor Bourcenau’yu aldı forvet alamadı bunla ilgili ne derseniz şeklindeki soruyada Mandıralı “Benim transfer yapılırken konumum farklıydı şimdiki farklı. Başkanımız forvet almak istedi bunun için çok gayret sarf etti. Ekonomik problemlerden çok oyuncuların Trabzon’a gelmek istememesi sorun yarattı. Şimdi transferle ilgili çok yorum yapmakta doğru olmaz" dedi.

Trabzonspor taktik anlayışını değişiyor Trabzonspor senle birlikte hücumu oynayacak şeklindeki bir soru üzerini de Hami Mandıralı “Evet ligde de ofansif oynayacağım. Ben atak oynadım çok gol attım. Oyuncularımı da arkadaşlarımı da hücum oynamaları için teşvik edeceğim. Kazanmak isterseniz hücum yapacaksınız tabiî ki savunmayı da göz ardı edemezsiniz. Elimden geldiğince futbolcu arkadaşlarımı da hücum oynama yönünde teşvik ediyorum. Ligde de tabi ki hücum oynayacağız" dedi.

Mustafa hoca savunma oynamak istiyordu sen ise hücum O dönem Mustafa hocanın yanlış yaptığını mı düşünüyorsun şeklindeki bir soru üzerine de Mandıralı “Trabzonspor benden öncede ofansif oynuyordu ama algılanamadı. Ben 6 ay boyunca Mustafa hoca ile beraber oldum. Ona arkadaş oldum, kardeş oldum yardımcı hoca oldum. Bütün ekip olarak dostça çalıştık. Elimizden gelen gayreti gösterdik. O duygusal bir karar aldı. Benim şimdi o dönemle ilgili konuşmam çokda doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

Mustafa hocadan sonra iki maç oynadın beğenildi. Ben şans istiyorum demiştin, şimdi teknik direktörsün sahaya sen çıkacaksın, teknik direktör oldun mu şeklindeki soruya da teknik patron Mandıralı "Ben görevimin başındayım başkanım öyle söyledi.Ben konuşmak istemiyorum. Şuan tüm potansiyelimi takıma vermek istiyorum.Onun dışında da konuşmak doğru olmaz" dedi.

Trabzonspor’un Juventus maçında verilmeyen golünün nizami olup olmadığı yönünde sorulan bir soruya “Benim attığımız golü bulunduğum yerden görmem kolay değil. Pozisyonu maçtan sonra TV’de gördüm. Bana göre top dışarı çıkmadı. İtalyan basınına göre de çıkmadı ama hakeme göre çıktı. Ben bunun nizami bir gol olduğunu gördüm. Bana göre UEFA 6 hakem uygulamasını bir kez daha gözden geçirmesi lazım" dedi.

Juventus gibi bir takımla 1-0 mağlupken neden oyunun son dakikasında hücum yaptınız şeklindeki soruya da Hami Mandıralı “Bakın bu benim felsefem, ama sahada ben yokum. Golü yediğimiz pozisyon ilginç, Ben Kadir’e çok yakından pozisyon hemen önümdeydi. Top Kadir’e geldiğinde ona "Topa Vur Kadir” diye bağırdım. Kadir’in bir anlık teretdütü sonrası Teves topa dokundu o top gitti gol oldu. Ancak Kadir o dakikaya kadar çok iyi futbol oynadı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor