Manchester City - İnter! Şampiyonlar Ligi Kupası sahibini buldu

Avrupa futbolunun bir numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde final heyecanı yaşandı.

Manchester City - İnter! Şampiyonlar Ligi Kupası sahibini buldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2022-2023 sezonunun şampiyonu, İngiltere ekibi Manchester City ile İtalya temsilcisi Inter arasında İstanbul'da oynanan finalde belli oldu.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-012.jpg

Saat 22:00'de başlayan karşılaşmada 68. dakikada Rodri ile Manchester City 1-0 öne geçti. Karşılaşma bu skorla sona erdi. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City oldu.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-013.jpg

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

57. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Martinez'in kaleci Ederson ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunda Ederson gole izin vermedi.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-011.jpg

68. dakikada ceza sahası içi sağ tarafından son çizgiye inen Bernardo Silva’nın içeri çevirdiği topa penaltı noktası yakınlarında Rodri’nin yaptığı düzgün vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti. 1-0

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-008.jpg

71. dakikada Dumfries’ın kafayla kale önüne yükselttiği topa Dimarco’nun yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Direkten dönen topa Dimarco’nun yeniden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale önündeki Lukaku’dan döndü.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-010.jpg

77. dakikada sol çaprazda topla buluşan Foden’ın şık çalımlarla ceza sahasına girip yaptığı vuruşta kaleci Onana tek hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.

88. dakikada sağ taraftan arka direğe yapılan ortada Gosens kafayla topu kale önünde gönderdi. Kale önünde Lukaku'nun yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlağı savunma kornere gönderdi.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-009.jpg

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

6. dakikada sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Bernardo Silva’nın plase vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

27. dakikada De Bruyne’ün pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topa sahip olan Haaland’ın kaleye sokularak dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Onana meşin yuvarlağı çeldi.

45+1. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Akanji'nin sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-003.jpgİLK 11'LER!

MANCHESTER CITY: Emerson, Ruben Dias, Ake, Akanji, Stones, Rodri, İlkay, Grealish, De Bruyne, Bernardo Silva, Haaland

INTER: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Brozovic, Hakan Çalhanoğlu, Di Marco, Dzeko, Lautaro Martinez

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu.jpg

MAÇTAN NOTLAR

İstanbul'un ikinci kez ev sahipliği yaptığı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz temsilcisi Manchester City ile İtalyan ekibi Inter karşı karşıya geldi.

Maça büyük ilgi gösteren ve takımlarını desteklemek için İstanbul'a gelen İngiliz ve İtalyan futbolseverler, karşılaşmanın başlamasına saatler kala çeşitli ulaşım araçlarıyla Atatürk Olimpiyat Stadı'na geldi.

Stat çevresinde coşkulu bir şekilde takımları lehine tezahüratlar yapan ve renkli görüntüler oluşturan sporseverler, başlama vuruşuna iki saat kala 72 bin kişilik Atatürk Stadı'nın tribünlerindeki yerlerini yavaş yavaş aldı.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu.jpgCumhurbaşkanı Erdoğan da maçı izledi

Karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi.

FIFA Başkanı Gianni Infantino, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Inter Kulübü Başkanı Steven Zhang, Manchester City Kulübünün sahibi Şeyh Mansur, Paris Saint-Germain Kulübü Başkanı Nasser Al-Khelaifi, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç da final mücadelesini tribünden takip etti.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-001.jpg

Kupa Yenikapı'dan geldi

Yenikapı'daki festival alanında sergilenen UEFA Şampiyonlar Ligi kupası, öğle saatlerinde maçın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'na getirildi.

Futbolseverler festival alanındaki kupaya büyük ilgi göstermiş, kupayı yakından görmek ve fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Maç öncesi gerçekleştirilen seremonide, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop Şampiyonlar Ligi kupasını platforma yerleştirirdi.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-002.jpg

Anitta ve Burna Boy sahne aldı

İstanbul'daki büyük final öncesinde sanatçılar Anitta ve Burna Boy sahne aldı.

Brezilyalı yıldız Anitta ve Nijeryalı şarkıcı, söz yazarı ve yapımcı Burna Boy, tribünleri dolduran futbolseverlere maç öncesinde keyifli anlar yaşattı.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-007.jpg

Hakan ve İlkay'a sevgi gösterisi

UEFA Şampiyonlar Ligi finaline İngiliz ve İtalyan taraftarlar kadar Türk futbolseverler de büyük ilgi gösterdi.

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor formasını giymiş çok sayıda taraftar, Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile Manchester City'nin takım kaptanı İlkay Gündoğan'ı tribüne çağırarak sevgi gösterisinde bulundu.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-006.jpg

İstanbul finallerinin değişmeyen ismi kaleci Carson

Manchester City'nin yedek kalecisi Scott Carson, 18 yıl aradan sonra yine İstanbul'un ev sahipliği yaptığı Şampiyonlar Ligi finalinde yedek kulübesindeki yerini aldı.

37 yaşındaki İngiliz file bekçisi, 2004-2005 sezonunda oynanan Milan-Liverpool finalinde de Liverpool'un yedek kalecisi olarak kadroda yer almıştı.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-005.jpg

Yoğun güvenlik önlemi

Karşılaşma öncesinde ve sırasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nın yanı sıra taraftarların yoğunlaştığı bölgelerde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Stat ve çevresi, havalimanları, toplu taşıma istasyonları ile taraftarların olacağı meydanlar ve kaldıkları otellerin bulunduğu alanlarda 15 bin 850 polis görevlendirildi. Asayiş önlemleri kapsamında, stadın çevresi de emniyet kameralarıyla izlendi.

manchester-city-inter-sampiyonlar-ligi-kupasi-sahibini-buldu-004.jpg

Biletler astronomik rakamlara alıcı buldu

Avrupa futbolunun en önemli gecesinde, Manchester City ile Inter arasındaki büyük finali izlemek isteyen bazı futbolseverler astronomik rakamlar ödemeyi göze aldı.

Final mücadelesinin biletlerine, maçın başlamasına saatler kala bazı internet sitelerinde 100 bin liranın üzerinde fiyat biçildi.

Tribünlere "mavi"nin tonları hakim oldu

Manchester City taraftarları açık mavi, Inter taraftarları ise koyu mavi formalarıyla tribünleri mavinin tonlarına bürüdü.

Inter taraftarı kuzey, Manchester City seyircisi ise güney tribününde yer aldı.

Ayrıca final için görevlendirilen 447 gönüllü, futbolseverlere yardımcı olmaya çalıştı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler