“Madalyam Gülcan için“

Trabzon'da trafik kazasında 16 yaşındaki takım arkadaşı Gülcan Akbulut'u kaybeden, kendisi de yaralanan boksör Sevgi Şahin (16), talihsiz olayın ardından tekrar ringlere dönerek, katıldığı ilk şampiyonada altın madalya kazandı.

“Madalyam Gülcan için“

Çaykaraspor Boks Takımı sporcuları olan Gülcan Akbulut ve Sevgi Şahin'in içinde bulunduğu aracın Maçka ilçesinde yuvarlanması sonucu Akbulut ve Şahin yaralanmıştı.

Gençlerde Çankırı'da yapılan Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda 60 kiloda üçüncülük elde eden Gülcan Akbulut, tedavi altına alındığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde 6 gün süren yaşam savaşını kaybetmişti.

Aynı şampiyonadan altın madalya ile ayrılan Gülcan'ın yakın arkadaşı Sevgi Şahin ise tedavisinin ardından boksu bırakmayı düşündü. Ancak aradan geçen 2-3 aydan sonra Gülcan için tekrar ringlere dönmeye karar veren Sevgi Şahin, Isparta'da yapılan Türkiye Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya almayı başardı.

-''GÜLCAN HEP GÖZLERİMİN ÖNÜNE GELİYOR''- 

Sevgi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl mayıs ayında meydana gelen kaza sonrası çok zor günler geçirdiğini belirterek, ''Spora 2-3 ay ara verdim. Kaza bende stres yaptı ve boksu bırakmayı düşündüm. Ancak bokstan daha fazla kopamadım'' dedi.

Şahin, boksa geri döndükten sonra Gülcan'ın hep gözlerinin önüne geldiğini ifade ederek, ''Gülcan için bu sporu yapıyorum. Madalyayı onun için aldım. Gülcan her zaman aklımda. Arkadaşımı kaybettim, bu unutulacak gibi birşey değil. Her maça çıkarken Gülcan için çıkıyorum. Maçlara öyle başlıyorum ve öyle bitiriyorum. İleride de öyle olacak. 3 raunt düşüncesiyle çıktığım maçlar tek raunt sürüyor'' diye konuştu.

Gülcan'ın hep ailesi için bir şeyler yapmak isteyen bir kişi olduğunu dile getiren Sevgi Şahin, şöyle devam etti:
''Gülcan, beraber katıldığımız şampiyonada ikinci olmuştu. Hedefi Türkiye şampiyonluğuydu ve uluslarası organizasyonlardı. Onun ailesine karşı bu isteğini biz yerine getirmeye çalışacağız. Başlangıçta bu sporu hobi için yapıyordum. Şimdi Gülcan için yapıyorum.''

Sevgi Şahin, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda da başarılı olmayı hedeflediğini kaydedederek, ''Hırslı bir kişiyim. Yaşadığım ve Gülcan için istediklerim beni daha da hırslandırdı. İdmanlarımı hiç kaçırmıyorum. Devamlı çalıştıktan sonra başarının geleceğine inanıyorum. Türkiye'deki maçlar nasılsa yurt dışındaki maçlar da öyle olacak'' diye konuştu.

-ŞEYMA DA GÜLCAN İÇİN...'' 

Gülcan Akbulut'un bir diğer takım arkadaşı Şeyma Şafak ise daha önce yaşı küçük olduğu için şampiyonaya katılamadığını ve ilk kez bu şampiyonada mücadele ettiğini söyledi

İlk şampiyonasında ikinci olarak iyi bir derece elde ettiğini kaydeden Şeyma Şafak, ''Hedefimiz, Gülcan için büyük başarılar elde edip ailesine madalyaları hediye etmek olacak. Onun adıyla onu hissederek maçlara çıktık. Onun için madalyayı aldık. Onu hep seveceğiz ve unutmayacağız'' dedi.

-GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR- 

İki sporcu daha önce Gülcan ile çalıştıkları spor salonunda duygularını ifade ettikten sonra, takım arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğraflarını gördükten sonra gözyaşlarını tutamadılar.

Birbirlerine sarılan Sevgi Şahin ve Şeyma Şafak bir süre ağlarken bu anı gören takım antrenörü Hasan Bala da ring kenarında ağladı.
Bala, daha sonra yaptığı açıklamada, Gülcan'ı hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını ifade ederek, ''Çocuklar, Gülcan için şampiyon oldular. Ona bu madalyaları hediye ediyoruz'' dedi.

Bala, sporcularının 9 ay sonra yapılacak Dünya Şampiyonasında milli takıma giderek başarılarını sürdüreceğine inandığını da kaydetti.

-ORGANLARI, 3 HASTAYA HAYAT VERMİŞTİ- 

Çaykaraspor Boks Takımı sporcusu ve Affan Kitapçıoğlu Lisesi öğrencisi Gülcan Akbulut'un trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, Akbulut ailesi, hastanede 6 gün geçiren kızları Gülcan'ın böbreklerini ve karaciğerini bağışlamışlardı. Gülcan Akbulut'un organları Samsun ve İstanbul'da nakil bekleyen 3 hastayı hayata bağlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor