Maçlar seyircili mi oynanacak? TFF başkanından flaş açıklama

TFF Başkanı Nihat Özdemir, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Maçlar seyircili mi oynanacak? TFF başkanından flaş açıklama

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Başkanı Mehmet Sepil, açıklamalarda bulundu. Özdemir, yayıncı kuruluş Bein Sports ile olan anlaşmaya dair konuşurken, ‘Maçlar seyircili olacak mı’ gibi sorulara da cevap verdi. Spor Yasası konusuna da değinilen açıklamada, Nihat Özdemir, Bein Sports’a ihtarname gönderildiğini söyledi. İşte Özdemir ve Sepil’in açıklamaları...

TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantı sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, açıklamalarda bulundu.

 Bein Sports ile anlaşmaya varılamadığını söyleyen Özdemir, yayıncı kuruluşa ihtarname gönderildiğini söyledi.

TFF Başkanı, konu hakkında ''beIN Sports ile olan sözleşmede bir anlaşmaya varamadık. beIN Sports bu yıl ödeyeceği yüzde 5 avansa mahsuben 500 milyon TL ödedi, biz de kulüplere ödedik. Sözleşmemiz devam ediyor ve beIN Sports'un TFF ile yaptığı sözleşmeye uymasını istiyoruz. Dün noterden gerekli ihtarnameyi beIN Sports'a gönderdik. Beklentimiz beIN Sports'un gerekli maddelere uyması'' şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de 5. hafta itibariyle localara yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınacağını duyurmuştu.

Tribünlerde de seyircilerin yer almasını istediklerini söyleyen Özdemir, ''Yüzde 30 kapasiteli bir şekilde maçların oynanmasını talep ediyoruz. Başakşehir ve Sivasspor bizi Avrupa'da temsil ediyor. Önümüzdeki hafta çarşamba günü Başakşehir'in ve perşembe günü de Sivasspor'un maçı var.  Biz TFF ve Kulüpler Birliği, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nın yüzde 30 kapasiteyle oynanmasını talep ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'na bu talebi ilettik. Haber bekliyoruz'' dedi.

Özdemir, son olarak Spor Yasası konusuna değinerek sözlerini noktaladı:

''Mecliste gündemde olan Spor Yasası konusunu görüştük. Bu yasa ile çok çeşitli görüşlerimizin olduğunu söyledik. Kulüplere ve federasyona yaramayan maddeler var. Çıkacak olan bu yasada kulüpler ve federasyonun işleyişinin yönünde aksilik çıkmasını istemiyoruz. Pandemi sonrasında kulüpler çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Kulüplere herhangi bir sıkıntı yaşarsak, çekeceğimiz sıkıntıların artmasına sebep olacaktır. Meclisten çıkacak bu yasanın da sürece zarar vermesini istemiyoruz, kulüplerin rahat edeceği maddelerin olmasını istiyoruz.''

Sepil: ''3 yıl önceki kontratın koşullarına uyulmasını talep ediyoruz''

Nihat Özdemir'in ardından sözü alan Kulüpler Başkanı Mehmet Sepil, Bein Sports ile yaşanan anlaşmazlığa dair ''Kulüplerin iki ana geliri: yayın geliri ve maç günü gelirleri. 4. yılında olan Digiturk anlaşmasında, 5. haftayı geçmemize rağmen almamız gereken paranın tamamını almadık. Rakamlarla ilgili bir uzlaşma sağlayamadık. 3 yıl önce yarısı dolar yarısı TL üzerinden imzalanmıştı. Pandemiden dolayı haklı bir indirimi kabul etmiştik. Digiturk'ten şunu talep ettik: 3 yıl önceki kontratın koşullarına uyulmasını talep ediyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler