Macaristan'da Türklere saldırı

Tekirdağ İl Genel Meclisi üyeleri, Macaristan'da Kecskemet ile Ferençvaroş takımları arasındaki futbol maçını izlemek üzere gittikleri statta, konuk takım taraftarlarının saldırılarıyla karşı karşıya kaldı. Bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere Macaris

Macaristan'da Türklere saldırı

Tekirdağ İl Genel Meclisi üyeleri, Macaristan'da Kecskemet ile Ferençvaroş takımları arasındaki futbol maçını izlemek üzere gittikleri statta, konuk takım taraftarlarının saldırılarıyla karşı karşıya kaldı.

 Bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan'a gelen Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri, Tekirdağ'ın kardeş şehri Kecskemet şehrinin yöneticileri tarafından, Macaristan Birinci Futbol Ligi'ndeki Kecskemet-Ferençvaroş maçına götürüldü. Kecskemetli taraftarlarla aynı tribünlerde yer alan Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri, maç oynandığı sırada fanatik Ferençvaroş taraftarlarının oturduğu tribünden şişe yağmuruna tutuldu.

 Takımlarının yediği golün ardından çılgına dönen fanatik Ferençvaroş taraftarları, Kecskemetli taraftarların bulunduğu tribünlere bira şişeleri fırlatmaya başladı. Macar polisinin olaya müdahale etmesiyle etkisiz hale getirilen taraftarlar tribünlerden çıkarıldı.

 Saldırıyla ilgili olarak AA muhabirine konuşan Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi ve aynı zamanda Hayraboluspor Kulübü Başkanı Bülent Can, yaşananlar karşısında çok şaşırdıklarını, Avrupa Birliği üyesi Macaristan'da bu kadar fanatik futbol taraftarının olduğunu tahmin etmediğini, atılan şişelerden yara almadan kurtuldukları için çok şanslı olduklarını söyledi.

Macaristan Birinci Futbol Ligi'nde bu hafta oynanan ve ev sahibi Kecskemet'in 1-0 üstünlüğüyle sona eren Kecskemet-Ferençvaroş maçı öncesi ve sonrası çıkan taraftar kavgalarında 20 futbol holiganı Macar polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler