Maça asıldınız parayı geri verin!

Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçı öncesi 300 bin dolar yollayıp 'Aman zorlamayın' dedi. Ancak ev sahibi takımın oyuncuları maça asılınca Fenerli yöneticiler de kızıp, parayı geri istedi.Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen şike operasyonunda iddialara bir

Maça asıldınız parayı geri verin!

Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçı öncesi 300 bin dolar yollayıp 'Aman zorlamayın' dedi. Ancak ev sahibi takımın oyuncuları maça asılınca Fenerli yöneticiler de kızıp, parayı geri istedi.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen şike operasyonunda iddialara bir yenisi daha eklendi.

İddiaya göre polis, ligin ikinci yarısında oynanan Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçında ödenen şike parasının bir kısmının geri alındığını belirledi. Gerekçe ise Gençlerbirliği futbolcularının "para aldıkları halde" maça asılmış olması…

'PARA VERDİK, ASILMAYIN'
Emniyet'in tespitine göre 7 Mart 2011'de oynanan maç öncesinde menajer Doğan Ercan ile bir araya gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve FB'li yönetici İlhan Yüksel Ekşioğlu, Gençlerbirliği takımından bazı futbolculara ulaşarak 'maça asılmamaları' karşılığında tam 300 bin dolar ödedi.

Fakat maçta kırmızı-siyahlı futbolcular Fenerbahçe'ye korku dolu anlar yaşattı ve Fenerbahçe ancak ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı zorlukla 4-2 kazanabildi.

Bunun üzerine, başta Aziz Yıldırım olmak üzere maçı garantilemek için para ödediği ileri sürülen FB'li yöneticiler küplere bindi ve verilen paranın geri istenmesi kararlaştırıldı.

RÜŞVETİN BELGESİNİ ALAMADI
İddiaya göre Ekşioğlu, maçtan sonraki gün şike için aracılık yapan menajer Doğan Ercan'dan paranın bir bölümü olan 100 bin doları geri istedi. Hatta ikili arasında bu sebeple tartışma çıktı.

Emniyet, paranın teslim anında yaşanan telefon trafiğini de kayıt altına aldı. Telefon kayıtlarının bulunduğu belgelere ulaşıldı. Telefon tapelerine göre Ekşioğlu, 8 Mart saat 11.32'de şirketinde çalışan Halil isimli kişi ile yaptığı görüşmede, şirkete saat 14.00 sularında Doğan Bey'in vasıtasıyla geldiğini söyleyen bir kişinin uğrayacağını ve para teslim edeceğini söylüyor.

Ekşioğlu, Halil'e "O parayı al, iyice kontrol et, say ve kasaya koy" diyor. Saat 11.34'te Doğan Ercan, aynı zamanda kayınbiraderi olan Tuğrul Çağrı Üzer'i arıyor ve İlhan Yüksel Ekşioğlu'nu kastederek, "O emanet var ya. Onun şirketine teslim et abi. Bir de teslim ettiğine dair kâğıt al. O i.. ile kavga ettim" diyor.

Parayı iade için saat 13.10'da Ekşioğlu'nun şirketine giden Üzer, Ercan ile yaptığı görüşmede parayı teslim ettiğini ve paranın sayılmakta olduğunu kaydediyor. Saat 13.14'te Üzer'i bir kez daha arayan Doğan Ercan, "Mutlaka kâğıt al. Öylece verdiler geri teslim ettik ne sayıyorlar ya" diye kızıyor. Tuğrul Çağrı Üzer ise rüşvetin iade belgesi niteliğinde bir kâğıt verilmediğini söylüyor.

İKİNCİ YARIDA ZORLUKLA KAZANDI
Söz konusu müsabaka Süper Lig'in 24. haftasında oynanmıştı. 7 Mart 2011 akşamı Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe 14. dakikada Lugano'nun golü ile 1-0 öne geçmiş, daha sonra 21. dakikada Alex'in penaltı golü ile durumu 2-0 yapmıştı.

Ancak Gençlerbirliği ilk yarıda Orhan ve Hurşit'in golleri ile durumu eşitlemişti. Yoğun kar altında oynanan ikinci yarıda Fenerbahçe Niang ve Dos Santos'un vuruşu ile 2 gol daha atarak maçı 4-2 kazanmıştı.

TELEFON DİNLEMESİNE TAKILDI
F.Bahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu ile şikeye aracılık yaptığı öne sürülen menajer Doğan Ercan arasındaki telefon konuşmaları teknik takibe takıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler