Lucescu'dan dev imza!

Trabzonspor'un çok istediği ancak hayalden öteye geçemeyen Lucescu transferini Zenit gerçekleştirdi. Tecrübeli hoca dev bir bütçeyle göreve geldi.   Shakhtar Donetsk ile yollarını ayıran Mircea Lucescu Rus ekibi Zenit'in başına geçti. Şampiyonlar Ligi'nin

Lucescu'dan dev imza!
Trabzonspor'un çok istediği ancak hayalden öteye geçemeyen Lucescu transferini Zenit gerçekleştirdi. Tecrübeli hoca dev bir bütçeyle göreve geldi.
 
Shakhtar Donetsk ile yollarını ayıran Mircea Lucescu Rus ekibi Zenit'in başına geçti. Şampiyonlar Ligi'nin de resmi sponsoru olan enerji devi GazProm'un kulübü olan ve maddi olanakları son derece iyi olan mavi-beyazlı ekibin Rumen teknik adama imzayı attırdığı ve transferi bitirdiği ortaya çıktı.
 
Yardımcılarını da götürdü
 
Deneyimli teknik adamın Zenit ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı, yıllık 4.5 milyon euro alacağı, yardımcılığını ise Shakhtar'daki yardımcı antrenörü Moldovalı Alexandru Spiridon'un yapacağı belirtildi. Rumen hocanın eski takımından ayrıca masör ve fizyoterapistlerini beraberinde götürdüğü ifade edildi.  
 
Yattaki görüşme 20 dakika sürdü
 
Sözleşmenin imzalanması için ise ilginç bir yöntem seçildi, kontratın ise karada değil denizde yapıldığı ortaya çıktı. Dünyanın en büyük ve en eski kültür-sanat müzelerinden olan St. Petersburg'daki Hermitage Müzesi'nin açıklarındaki sularda bir yatın üzerinde imzaların atıldığı bildirildi. Zenit Başkanı Aleksandr Dyukov ve yönetici Aleksey Miller'ın da hazır bulduğu deniz ortasındaki görüşmenin 20 dakikada sonuçlandırıldığı kaydedildi.     
 
60 milyon euroluk bütçe emrinde
 
Rusya'da sezonu üçüncü sırada tamamlayan geçtiğimiz yılın şampiyonu Zenit'in Mircea Lucescu'nun harcaması için dev bir bütçe de ayırdığına dikkat çekildi. İsmi Galatasaray ve Fenerbahçe ile de anılan deneyimli hocanın 60 milyon euroluk bir transfer harcaması yapabileceği aktarıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor