Löw: Daha çok gol atabilirdik

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Almanya'nın Türkiye'yi 3-1 yendiği karşılaşmayla ilgili olarak, ''Türkiye'de böyle bir sonuç elde ettiğimiz için takımımı kutluyorum. Bizim mutlaka kazan

Löw: Daha çok gol atabilirdik

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Almanya'nın Türkiye'yi 3-1 yendiği karşılaşmayla ilgili olarak, ''Türkiye'de böyle bir sonuç elde ettiğimiz için takımımı kutluyorum. Bizim mutlaka kazanma zorunluluğumuz yoktu ancak Türklerin vardı'' dedi.

Löw, Almanya Futbol Federasyonunun (DFB) resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, karşılaşmanın ilk yarısında maça hakim olamadıklarını ve fırsatları iyi değerlendiremediklerini ifade ederek, ''Ancak maçın ikinci yarısında öz güvenimizi yeniden kazandık. Karşı taraftan gelen topları çok iyi değerlendirdik. İkinci yarıda daha fazla gol atabilirdik'' şeklinde görüş belirtti.

Kaleci Manuel Neuer'in karşılaşmada gösterdiği performansla ilgili olarak da Löw, ''Neuer, 2 golü de çok iyi hazırladı. Bunu bilinçli yaptı. Kontratağı çok iyi yönlendiren bir oyuncu. Bu da Neuer'in oyundaki taktiği. Bunun dışında Schweinsteiger de orta sahada hakimiyetini gösterdi, Müller her topa müdahale etti.  Milli takımımız çok güzel bir performans sergiledi. Bütün bunlar Türkiye'yi yenmek için yeterli oldu'' diye konuştu.

Almanya'nın Belçika'ya karşı salı günü oynayacağı karşılaşmada kadroda herhangi bir değişiklik yapıp yapmayacağı şeklindeki bir soruya karşılık da Löw, ''Belçika'ya karşı çok ciddi bir şekilde oynamamız gerekiyor. Bu bizim sorumluluğumuz. 10. zaferimizi kazanmak ve yeni bir rekor kırmak istiyoruz. Mesut Özil büyük bir olasılıkla oynayacak ama Klose forma giyemeyecek. Kroos ve İlkay Gündoğan'ı da oynatmayı planlıyorum. Eğer Özil formda olursa, Mario Götze'yi feda edebilirim. Ama bunun dışında takımda köklü bir değişliklik yapmak istemiyorum. Çünkü ritmimizi kaybetmek istemiyoruz'' şeklinde yanıt verdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler