Londra'da Trabzonspor ve Fenerbahçe kavgası!

Türkiye’de üç sezondan beri futbolun gündeminde sürekli yer alan Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki ‘Şike’ kavgası Londra’ya da sıçradı. Geçtiğimiz Pazar günü sona eren Ezel Türk Ligi’nde 1.Küme’ye çıkacak ikinci takımı belirleyecek Trabzonspor-Gaziant

Londra'da Trabzonspor ve Fenerbahçe kavgası!
Türkiye’de üç sezondan beri futbolun gündeminde sürekli yer alan Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki ‘Şike’ kavgası Londra’ya da sıçradı.
 
Geçtiğimiz Pazar günü sona eren Ezel Türk Ligi’nde 1.Küme’ye çıkacak ikinci takımı belirleyecek Trabzonspor-Gaziantepspor ve Fenerbahçe-Yeşilada maçları sonrası Trabzonspor ve Fenerbahçe’den karşılıklı şike suçlamaları yapıldı.
 
Trabzonspor’un namağlup şampiyon Gaziantepspor’u
 
4-2 yenmesi, Yeşilada’nın son dakikalar içinde attığı golle 2-2 berabere kalarak 1.Küme’ye yükselen ikinci takım olması gergin anlar yaşattı.
 
TRABZONSPOR’U ÇIKARMAMAK İÇİN
 
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sinan Kaya, Gaziantepsporla oynadıkları maça sadece şampiyonu yenmek amacıyla çıktıklarını belirterek, karşılaşma öncesi Yeşilada-Fenerbahçe maçının sonucu için umutlu olmadıklarını söyledi:
 
“Avantaj Yeşilada da olduğu için lig ikinciliğine onları yakın buluyorduk. Ancak Fenerbahçe’nin 2-0 öne geçtiğini duyunca bu fırsatı değerlendirmek istedik ve futbolcularım büyük bir gayretle Gaziantepspor’a büyük üstünlük sağladı. Bizim öne geçmemiz üzerine şansını kaybeden Fenerbahçe’nin, Trabzonspor’u ikinci yapmamak için 2-1 önde götürdüğü maçın son saniyelerinde Yeşilada’dan bir gol yiyerek rakibinin 1.Küme’ye çıkmasını sağladığını düşünüyoruz.”
 
BİZ VİCDANEN RAHATIZ
 
Kendi maçlarının iddia edildiği üzere 40 değil, ligde daha önceki birçok karşılaşmada olduğu gibi 20 dakika geç başladığına dikkat çeken Sinan Kaya, “Biz vicdanen rahatız. Futbolcu arkadaşlarımız güzel bir futbol sergileyip, şampiyon rakibimizi 4-2 yenerek onlara ilk mağlubiyeti tattırdı. Eğer bizi şikeyle suçluyorlarsa üzülürüz. Önce kendi maçlarına baksınlar. Biz şike yapsaydık öyle 4-0 öne geçmez karşılıklı gollerle bir farklı skorla maçın sonuna kadar onları beklerdik” dedi.
 
Bir teneke kupa için  rakipleri gibi bu tür olayların içinde olmayacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Kaya, şimdi play-off maçlarını kazanıp aynı hedefe ulaşacaklarına ve ayrıca 2.Küme Kupasını da alacaklarına inandığını belirtti.
 
MANİDAR BİR GOL
 
Trabzonspor Menajeri Emrah Kaya da, kesinlikle emin olamadıkları bir konu için suçlama yapmak istemediklerini söyledi. Emrah Kaya, “Ancak Fenerbahçe’nin bitime 30 saniye kala gol yemesi de böyle bir maçta çok manidar bir durum” dedi.
 
MORALİMİZ BOZULUNCA GOLLERİ YEDİK
 
Yeşilada ile oynadıkları karşılaşmada 2-0 öne geçtiklerini, bunu öğrenen Trabzonspor’un gollerini arka arka arkaya attığını vurgulayan Şenol Bayram, “Bunu biz öğrenince tabii ki 1.Küme şansımız kalmadı. Futbolcularımın moralleri bozuldu, oyundan düştüler ve golleri yedik. Ama yine de son dakikaya kadar Yeşilada ile kıran kırana oyun oynuyorduk. Bir çok sarı kart gördük. Çok kötü yönetim gösteren hakem bizim iki, Yeşilada’nın bir bariz penaltısını vermedi” şeklinde konuştu. Fenerbahçe yöneticisi artık play-off maçlarında son şanslarını kullanarak 1.Küme’ye çıkmak istediklerini söyledi.
 
DİĞER MAÇLAR BİZİ İLGİLENDİRMEZ
 
Şampiyon olarak Türk Ligi 1.Küme’ye çıkan Gaziantepspor’un Menajeri Özgür Aksu, Trabzonspor ile oynadıkları son maçla ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Kendilerinin hedefe ulaştıklarını vurgulayan Özgür Aksu, “Bizim dışımızdaki takımların durumlarıyla ilgili değiliz. Ligi namağlup kapamak istiyorduk. Son maçta Trabzonspor güzel oynadı ve kazandı. Hepsi bu kadar. Biz şimdi 1.Küme’ye çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
 
ESAS ŞİKEYİ KENDİ MAÇLARINDA ARASINLAR
 
Yeşilada’nın yöneticisi Oktay Amasyalı ise iddialara sert tepki gösterdi. Kendilerine yönelik ‘Şike’ suçlamalarını reddeden Oktay Amasyalı, şunları söyledi:
 
“Eğer bir şike yapılmışsa Trabzonspor-Gaziantepspor maçına bakılsın. Zaten maçtan önceki hafta bu tür duyumlar almıştık. Bizim son dakikada gol attığımızı söyleyerek leke sürmeye çalışanlar kendi maçlarına baksın. Gaziantepspor hangi maçta 4 gol yemiş ki, onu anlatsınlar. Yeşilada olarak ligin ikinci yarısında tek bir yenilgi dahi almadık. Bir önceki hafta oynadığımız Gaziantepspor maçından 6 sakat oyuncu vererek ayrıldık, üstelik o maçta da son dakikada gol attık. Fenerbahçe maçında bir puanı alnımızın teriyle kazandık. Sakatlanan futbolcularımızdan 3’ünü oynatamadık. Maça tam kadro çıkabilsek zaten üç puanla sahadan ayrılırdık. İlk maçta da 3-3 berabere kaldığımız Fenerbahçe önünde aldığımız 2-2’lik sonuç niye onları rahatsız ettiki? Herhalde planları tutmadı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler