Lig Tv D-Smart Savaşı Başladı

Turkcell Süper Lig Yayın Hakları 2009-2010 Futbol Sezonu sonuna kadar Digiturk'te olmasına rağmen, D-Smart hiçbir hukuki dayanağı olmadan TFF'ye 2. kez başvuruda bulunmuştur. Oysa ki D-Smart'ın geçtiğimiz Nisan ayında TFF'ye yaptıkları başvuru sonrası ilk

Lig Tv D-Smart Savaşı Başladı

Turkcell Süper Lig Yayın Hakları 2009-2010 Futbol Sezonu sonuna kadar Digiturk'te olmasına rağmen, D-Smart hiçbir hukuki dayanağı olmadan TFF'ye 2. kez başvuruda bulunmuştur. Oysa ki D-Smart'ın geçtiğimiz Nisan ayında TFF'ye yaptıkları başvuru sonrası ilk olarak Başkan Haluk Ulusoy ardından da TFF resmi bir açıklama yapmış ve Turkcell Süper Lig maçlarının 2009-2010 sezonu sonuna kadar Digiturk'ten yayınlanacağı gerçeğini açıkça ortaya koymuştur.

Peki D-Smart hiçbir sonuç alamayacağını bile bile bu başvuruları neden yapıyor? F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ın Avrupa Kupası maçlarının sadece D-Smart'ta yayınlanacağı yolundaki yanıltıcı reklamlar üzerine D-Smart alan vatandaşlar, maçların Lig TV'den ve TRT'den de yayınlanması üzerine D-Smart kutularını iade ediyor. Üstelik, bugüne kadar kendilerini Faturasız Digital Platorm olarak tanımlayan ve iddia eden D-Smart, yakında fatura keseceklerini ve ücretli yayın yapacaklarını itiraf ederek bir kez daha yanıltıcı reklam yaptıklarını itiraf etmiş oldular.

İşte TFF ve Digiturk yönetiminin, aslında gayet açık olan gerçekleri görmezden gelen ve futbolseverleri yanıltmaya çalışan D-Smart'ın anlamsız çabaları hakkında verdiği yanıt:

D-SMART'IN ANLAMSIZ TALEBİNE CEVAP ZATEN VERİLMİŞTİ
Haluk Ulusoy, 6 Nisan 2007'de çıktığı canlı yayında "Naklen yayın ihalesi 2008'de yapılacak mı?" şeklindeki soru üzerine "Bu tür haberlerin neden, nasıl çıktığını anlamak mümkün değil" demiş ve sözlerini şöyle sürdürmüştür: "Benim geçmiş dönemimdeki ihale, 2008 yılına kadar yapılmıştı. Daha sonra gelen Levent Bıçakcı yönetimi, Rekabet Kurulu'nun da görüşünü alarak, 2 yıl uzatma talebinde bulunduklarını ve bu talebi rekabet kurulunun kabul ettiğini, 2010 yılına kadar bu mukavelenin uzadığını bildirdi. Yönetimlerde devamlılık esastır. Biz bu esasa uyarız. 2010 yılına kadar bir ihalenin söz konusu olmayacağını söylemek durumundayız. 2008'de yeniden ihale olacak diye biz de okuduk, ama buna bir anlam veremedik."

TFF, RESMİ BİR YAZIYLA GERÇEKLERİ D-SMART YÖNETİMİNE ANLATMIŞTI
TFF Başkanı Haluk Ulusoy'un tüm gerçekleri gayet net bir biçimde ortaya koyan bu açıklamasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu da 9 Nisan 2007 günü resmi bir açıklama yapmış ve aynı gerçekleri vurgulamıştır. TFF, yayın haklarıyla ilgili yeni bir ihale yapılması için başvuruda bulunan D-Smart şirketinin talebini resmi bir yazıyla cevaplamış ve maç yayınlarının 2008-2009 ile 2009-2010 sezonlarını kapsar şekilde Digiturk'e ait olduğunu bildirmiştir. TFF'den D-Smart'a yollanan yazıda, yayın haklarıyla ilgili talepte bulunurken 2009-2010 sezonunun dikkate alınması gerektiğini, 2009-2010 futbol sezonu sonuna kadar Digital Platform İletişim Hizmetleri Anonim Şirketinin yayın haklarına sahip olduğu ifade edilmiştir.

GERÇEKLER ORTADA: MAÇLAR 2010'A KADAR DIGITÜRK'TE !..
Yukarıda yeralan açıklamalar, Rekabet Kurulu'nun resmi internet sitesinde yeralan 22.09.2005 tarih ve 05-59/880-237 sayılı gerekçeli kararı ve TFF ile Digiturk arasında imzalanan Ek Protokol ile Yayın Haklarının 2010'a kadar DIGITURK'te olduğu bu kadar aşikar iken, D-Smart'ın bu başvurusunun hukuki ve ticari zemine oturmadığı açıktır.

Konuyla ilgili yaptığımız görüşmede Digiturk Yetkilileri bu duruma kendilerinin de şaşırdığını, 4 ay önce yapılan başvurunun resmi yazıyla rededilmesine rağmen ısrarla teklifin yinelenmesini anlayamadıklarını ve bu kuruluşa karşı gerekli hukuki prosedürlere başlayacaklarını ifade ettiler.

AVRUPA KUPASI MAÇLARI BAŞKA KANALLARDA YAYINLANIYOR, D-SMART ABONELERİ KUTULARI İADE EDİYOR !..
Geçtiğimiz günlerde D-Smart tarafından yapılan reklam ve tanıtımlarda GS-BJK-FB'nin Avrupa'da oynacakları karşılaşmaların deplasman maçlarının D-Smart'ta yayınlanacağı belirtilmişti ancak karşılaşmalardan biri Lig TV'de yayınlanmıştı. Aynı şekilde sadece D-Smrat'tan yayınlanacağı öne sürülen Anderlecht – Fenerbahçe karşılaşması da TRT tarafından önümüzdeki çarşamba günü yayınlanacaktır.

Bu durum D-Smart'ın kutu sattığı vatandaşlardan gelen tepkileri, iade taleplerini engelleme çabalarından biri olabilir. Yine bir önceki Futbol ihalesinden önce aynı grup tarafından aylar önce başlayan Free TV adındaki benzer kutu satışı çabaları, Doğan Grubunun ihaleden çekilmesiyle başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

D-Smart'taki bu panik, tüketiciye bugüne kadar vaad edilenlerin yerine getirilememesinin bir sonucu olarak başarısız giden uydu receiver satışlarını arttırma çabasından ibarettir.

D-SMART'TAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA !..
Söz konusu teklifin, yaklaşık 7 yıldır sorunsuz giden ve Avrupa'nın ileri gelen ülkeleriyle paralel ilerleyen Futbol Yayın Hakları konusunu karıştırmaktan başka bir sonuc doğurmayacağı aşikardır.

Bugüne kadar kendilerini Faturasız Digital Platorm olarak tanımlayan ve iddia eden D-Smart, bugün yaptığı açıklamada maçları almaları takdirde, maçları Digiturk'ten daha ucuza satacaklarını beyan etmektedir, bu da yakında fatura keseceklerini ve ücretli yayın yapacaklarını, yani tüketiciler nezdinde yine yanıltıcı beyanlar verdiklerini itiraf etmeleri anlamına gelmektedir.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler