Lig başlamazsa kulüpler batabilir

Almanya'da kulüpleri iflas korkusu sardı.

Lig başlamazsa kulüpler batabilir

Almanya'da kalan 163 karşılaşmanın tamamlanması için maç başına 153 test yapılacağı bildirildi. 25 bin test kitinin kullanılacağı ve toplam maliyetin 2.5 milyon avroyu bulacağı aktarıldı. Futbol karşılaşmaları için böylesine yüksek bir maliyetin çıkması tartışma konusu olurken diğer tarafta da kulüpleri iflas korkusu sardı

Bütün dünyayı sarsan koronavirüs krizi spordaki etkilerini sürdürmeye devam ediyor Liglere yeniden başlamak isteyen Almanya'da birçok tartışma konusu gündemde  ki ağırlığını koruyor. Yaşanılan süreçten en çok kulüplerin geçirdiği ekonomik sıkıntılar ve iflas korkuları dikkat çekiyor.  30 Nisan'da verilecek nihai kararın ardından ilk hedef olarak liglerin 9 Mayıs'ta başlaması hesaplanıyor.

Kalan 163 karşılaşmanın tamamlanması için maç başına 153 test yapılacağı bildirildi. 25 bin test kitinin kullanılacağı ve toplam maliyetin 2.5 milyon avroyu bulacağı aktarıldı.

Futbol karşılaşmaları için böylesine yüksek bir maliyetin çıkması tartışma konusu olurken diğer tarafta da kulüpleri iflas korkusu sardı. Alman ekibi Werder Bremen'den sonra Borussia Dortmund'dan da corona ve kriz süreci ile ilgili açıklama geldi.

Sarı siyahlı ekibin CEO'su Hans-Joachim Watzke yaptığı açıklamada, “Eğer gelecek aylarda futbol oynanmazsa tüm Bundesliga batacak. Bildiğimiz anlamda bir lig artık kalmayacak. Seyircisiz oynamak futbolun ruhundan bir şeyler eksiltir ama hiç oynanmazsa bu tüm takımları vuracak. Artık bu iş, futbolu kurtarma çabasına dönüştü” dedi.

EMNİYET KARŞI ÇIKIYOR

Almanya'da maçların yeniden başlamasına emniyet birimleri karşı çıktı. Polisler birliğinden yapılan açıklamada, karşılaşmalar seyircisiz oynansa bile taraftarların dışarda takımlarını desteklemek adına bir araya gelecekleri aktarıldı. Bu toplu maç izlemelerin salgın riskini artıracağı ve emniyet sorunu oluşturacağına vurgu yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor