Lig 26 Ağustos'ta mı başlayacak!

TFF, 5 gün içinde Etik Kurulu'ndan gelecek raporu bekliyor. Ancak lig, sıcak ve ramazan ayı nedeniyle yüzde 99 erteleniyor. Federasyon, bu konuda dün yeni eylem planını açıkladı.Bir taraftan şike soruşturmasının 2 ayı bulacak olması bir taraftan sıcaklar

Lig 26 Ağustos'ta mı başlayacak!

TFF, 5 gün içinde Etik Kurulu'ndan gelecek raporu bekliyor. Ancak lig, sıcak ve ramazan ayı nedeniyle yüzde 99 erteleniyor. Federasyon, bu konuda dün yeni eylem planını açıkladı.

Bir taraftan şike soruşturmasının 2 ayı bulacak olması bir taraftan sıcaklar TFF'nin, 5 Ağustos değil de ligi 26 Ağustos'ta başlatması için çalışma başlatmasına yol açtı.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın medyaya 'Konuyu görüşeceğiz, 5 Ağustos'ta da başlayabilir ama bizim olduğumuz sürece lig bundan sonra ağustos sonu başlayacak' açıklaması bu sezon için de geçerli olacak.

1.5 AYDA BİTEBİLİR...

TFF, dün yaptığı çalışmada ligin yeni takvimini prensipte belirledi.

Buna göre 5 Ağustos'ta değil lig 26 Ağustos Cuma günü başlayacak. İlk hafta maçları 26-27-28 Ağustos'ta oynanacak ve ardından milli maç arasına gidilecek. TFF bu kararı alırken Etik Kurulu'nun şike soruşturmasının 1.5 ayda bitirilmesi olasılığını da gündemde tutuyor.

ARA TATİL 15 GÜNE İNİYOR

Yani TFF, hem sıcaktan dolayı ligi erteliyor hem de soruşturma için zaman kazanıyor.

Ayrıca yapılan plana göre, 3 haftalık erteleme ligin devre arasında telafi edilecek. 5 haftalık ocak tatili 2 haftaya indirilecek. Federasyon, devre arasına tepki gelmesi ve kulüplerin kabul etmemesi halinde 3 haftalık lig maçlarını hafta içinde boş günlerde oynatacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor