Leke olsa burada olmazdık!

Şampiyonlar Ligi’ndeki tarihi Inter galibiyetini Erman Toroğlu ile birlikte Milan’ın Giannino adlı restoranında kutlayan Sadri Şener, çok konuşulacak mesajlar verdi.Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Inter galibiyetini Erman Toroğlu ile birlikte  Int

Leke olsa burada olmazdık!

Şampiyonlar Ligi’ndeki tarihi Inter galibiyetini Erman Toroğlu ile birlikte Milan’ın Giannino adlı restoranında kutlayan Sadri Şener, çok konuşulacak mesajlar verdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Inter galibiyetini Erman Toroğlu ile birlikte  Inter’in ezeli rakibi Milan’ın Giannino adlı restauranında kutladı.

Şener, Toroğlu’nun “Sayın başkan bu zafer için ne diyorsun?” sorusuna esprili bir dille, “Siz buna zafer mi diyorsunuz?” diyerek karşılık verdi.
İtalyan garsonların “Sadri Başkan ve Trabzonspor” tezahüratları yaptığı geceye Şener’in ilginç açıklamaları damgasını vurdu.

Şimdi sözü sorularıyla ve yanıtlarıyla Sadri Şener-Erman Toroğlu diyaloglarına bırakalım...

Erman Toroğlu: Başkan bu gruptan artık Trabzonspor çıkar diyebilir miyiz?
Sadri Şener: Bence artık çıkarız. Hem bir şey daha söyleyeyim. Eğer biz Benfica’yı geçip Şampiyonlar Ligi’ne gelseydik, çok daha fazla para alacaktık. Ama zaten buraya gelmek, Şampiyonlar Ligi’nde oynamak bizim hakkımızdı. Şimdi grup lideriyiz. Açık söyleyeyim buna sevinenler de olabilir, üzülenler de...
 

Devamı sayfa 2'de

 

 

UEFA böyle takdir etti

Erman Toroğlu:  Türkiye’deki şike soruşturmasında Trabzonspor’un da adı geçti.
Sadri Şener: Eğer bizde leke olsa, şike olsa buraya gelebilir miydik? UEFA böyle takdir etti. Ve biz de Inter’i yenerek iyi bir sonuç aldık. Eğer iyi bir sonuç almasaydık, şimdi çok konuşuluyor olurdu. Ama artık konuşulmaz.

Erman Toroğlu: 2010-2011 sezonunun şampiyonu kim Türkiye’de?
Sadri Şener: Biz Şampiyonlar Ligi’ne ikinci olarak katılmadık. Öyle değil mi? Direkt katıldık. Türkiye’de şampiyon ilan edilmek hukuki bir süreç. Biz de şampiyon olmak için hukuki süreci bekleyeceğiz. Bakın burada bu yemeği yiyebiliyorsak Şampiyonlar Ligi’ndeyiz demektir.

Bir gün Mehmet Ali Aydınlar doğru kararı açıklayacaktır.
Ben, Platini değilim. F.Bahçe bu ülkenin en büyük kulüplerinden biri. Onları kıracak, üzecek bir söz söylemem. Biz her rakibimize her zaman saygı duyarız.

İtalyanlar ‘sizde çok dedi’ bizden para istedi! devamı sayfa 3'te

 

 

Erman Toroğlu: Başkan, Inter’le Trabzonspor yıllar önce de karşılaşmıştı.
Sadri Şener: Evet, maç yemeğinde bunu Inter’in başkanı Moratti’nin ablasına da söyledim. Ablası 70 yaşına gelmiş bir hanımefendi. Ona dedim ki, ‘Yıllar önce sizi Trabzon’da yenmiştik. Rövanş için İtalya’ya geldiğimizde bu Adriyatik kıyısında bir statta maç oynandı. İtalyanlar (gülümseyerek) olarak biz Lazları kandırdınız. Dağ yolundan bizim takımı gönderip 6 saatlik bir yolculuk yaptırdınız. O yorgunlukla da bizi yendiniz’ dedim. ‘Ama bu sefer böyle olmayacak’ diye ilave ettim.
 

Erman Toroğlu: Moratti ne yanıt verdi?
Sadri Şener: ‘Ama bu kez dostça oynayacağız dedi’ ve sonra espriyle bizden para istedi.

Erman Toroğlu: Ne parası başkan?
Sadri Şener:  Vallahi Moratti ‘Biz dünyaya mobilyayı sanatı, tasarımı öğrettik. Ama bu aralar ekonomik olarak sıkıntıdayız.
Türkiye ekonomisi ise hızla büyüyor. Sizde para çok, Türk ekonomisi biraz İtalya’ya yardım etsin’ dedi.

Devamı sayfa 4'te

 

 

İlk kutlayan Mehmet Ali Aydınlar oldu

“Inter zaferinden sonra ilk arayan TFF Başkanı M.Ali Aydınlar oldu. ‘Türkiye’nin buna ihtiyacı var’ dedi. Ben de kendisini Trabzon’daki Lille maçına davet ettim.”

Erman Toroğlu: Manisa maçı sizi korkutmuş muydu?
Sadri Şener: O maçtan sonra herkes yazdı, ‘Bu takım hazır değil’ dedi. Eleştiride bulunuldu. Söz konusu olan Trabzonspor ise herkes dikkatli yazmalı. (gülerek...)
Erman Toroğlu: Maçtan sonra sizi ilk kim tebrik etti?
Sadri Şener: İlk arayan Mehmet Ali Aydınlar oldu. ‘Türkiye’nin buna ihtiyacı vardı’ dedi. Ben de kendisini ekibiyle birlikte Trabzon’a Lille maçına davet ettim. Ama öyle günübirlik değil. Çünkü biz günübirlik misafiri sevmeyiz. Balık yemeden olmaz. Erman Hocam sizi de, Trabzon’a davet ediyorum.

Milan’ı yenince de Inter’in restoranında kutlayacağız

Sohbetin ortasında Giannino restoranının garsonları ellerinde bir pasta tabağı, mumlar ve maytaplarla Şener’in masasına, “Sadri Başkan oley, Trabzon, Trabzon” tezahüratlarıyla geldi. Başkan, hepsine teşekkür etti. Restoranın İtalyan sahibi, Şener’e Inter’i yendikleri için teşekkür etti ve duvardaki fotoğrafları gösterdi.

Duvarları, Milan’ın başkan ve futbolcularının fotoğrafları süslüyordu. Sadri Şener, İtalyan restoranının patronuna “Bu gruptan çıkacağız. İkinci turda Milan’la eşleşeceğiz. Milan’ı da yenip o galibiyeti bu sefer Inter’in restoranında kutlayacağız” dedi.

İtalyan patron gülümsedi, “Onların restoranı yok artık. Siz bu akşam kapattınız o restoranı” dedi. Ve Trabzonspor ile Milan’ın finalde karşılaşması dileğinde bulundu.
 

Devamı sayfa 5'te

 

 

Karadenizliler yine bir araya gelecek

Erman Toroğlu: Eskiden Karadeniz takımlarının daha sıcak daha yakın ilişkileri vardı. Şimdi o ilişki sanki kayboldu.
Sadri Şener: Önümüzdeki hafta Samsunspor, Orduspor ve Trabzonspor birlikte bir yemek yiyeceğiz. O ilişkileri yeniden geliştirmenin, güzelleştirmenin yollarını arayacağız.
 

4. büyük değil en büyük

Erman Toroğlu: Trabzonspor dördüncü büyük mü?
Sadri Şener: Trabzon çok güzel ama küçük bir kent. En yakın komşu ili Rize. O da küçük bir kent. Dolayısıyla sosyal yaşamı orada çok fazla bulamazsın. Bir gün Trabzon’a gelir ve bizim tesislerimizi ziyaret ederseniz o tesislerin önünde hem kulübe, hem futbolculara ait çok lüks arabalar görürsünüz. Ve Trabzonspor’un hesaplarını incelerseniz hiçbir borç göremezsiniz. Futbolculara da başka kurumlara da ait borçlarımız yok. Hepsini temizledik. Dönün, bakın büyük kulüplere.

Devamı sayfa 6'da

 

 

Onların bizden daha iyi mali tabloları yok. Üstelik çok daha büyük imkanlara sahip olmalarına rağmen. Bütün bunları yan yana koyduğunuzda kim daha büyük? Bitmedi, Trabzon’da Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar, Galatasaraylılar derneği göremezsiniz. Ne store’lar, ne Fenerium’lar vardır orada. Çünkü Trabzon bir futbol kentidir. Dünyada sadece bir takıma sahip olan böylesine başka bir kent daha bulamazsınız.

Hoca varken nasıl bağırayım!

Erman Toroğlu:  Başkan golden önce Celutska’ya ‘Pas ver, pas ver gol olsun’ diye bağırdın mı?
Sadri Şener: Nasıl diyeyim hocam, Şenol Güneş önümde oturuyordu.

Devamı sayfa 7'de

 


Erman Toroğlu: Bu galibiyeti bekliyor muydun?
Sadri Şener: Maçtan önce Mehmet Arslan’a (Hürriyet spor müdürü) söyledim. ‘Röportajı Inter’i yendikten sonra yapalım’ dedim.

Anadolu’dan Kulüpler Birliği Başkanı olmasın

Erman Toroğlu: Kulüpler Birliği’ne başkan olur musunuz?
Sadri Şener: Ben olmayacağımı söyledim. Şimdi Anadolu’dan başkan adayları var. Anadolu kulüplerinden biri başkan olursa büyük kulüplerin hiçbiri başkan düzeyinde Kulüpler Birliği toplantılarına katılmazlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler