Kupa bize verilsin

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu “Kupa Trabzonspor’a verilsin” dedi.Son günlerde ülke futbolundaki şike operasyonu kapsamında Trabzonspor’a yöneltilen suçlamalara Sivil Toplum Örgütleri’nden de büyük tepki geliyor.Bordo-mavililerin hakkının

Kupa bize verilsin

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu “Kupa Trabzonspor’a verilsin” dedi.

Son günlerde ülke futbolundaki şike operasyonu kapsamında Trabzonspor’a yöneltilen suçlamalara Sivil Toplum Örgütleri’nden de büyük tepki geliyor.

Bordo-mavililerin hakkının olan şampiyonluğun verilmesi gerektiğini söyleyen Hacısalihoğlu, “Konunun askıya alınarak zaman geçirilmesi Türk futboluna vurulacak en büyük darbedir. Beklentimiz; acilen bu kararın düzeltilmesi ve hakkımız olan şampiyonluğun gerçek sahibi olan Trabzonspor’umuza teslim edilmesidir” dedi.

DEVAMI SAYFA 2'DE

 

 

Hacısalihoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ”Etik Kurulu Talimatinin 5’inci maddesinin 3. bendi, başvuru konusu ile ilgili yeterli bilgi ve belge içermeyen başvuruların esas bakımından incelenmesi için etik kuruluna sevki yapılamaz, dediği halde; Federasyonun etik kuruluna sevk etiğine göre yeterli bilgi ve belge var demektir. çünkü, etik kurulundan bir görüş beyan etmesini ve karar vermesini beklerken çıkıp federasyon yeterli bilgi belge olmadığın şeklinde talihsiz açıklama yapıyorsa bu nasıl bir çelişkidir. Bu bir zaman kazanma taktiğidir. Fedarasyon, savcılık iddianamesinin mahkeme tarafından kabul edilmesine kadar geçecek olan zamanı kazanmaktır.

Dahada kötü olanı, “savcılık dosyalarında karar için yeterli bilgi, belge ve delil yoktur” bu sebepten alınamamıştır. Gerekçesıni, bu Fedarasyon tedbirli ve tedbirsiz olarak disiplin kuruluna göndermiştır.

bu süre içerisinde karar verilmediği için kulübümüz şikeye karışmış gibi gösterilmekte ve şu günlerde avrupa kupalarında oynamış olduğumuz oyunlarda açıkça hakemlerin bu konularıda dikkate alarak maçlarımız yönetmekte ve aleyimizde karar verdikleri gözükmektedir. ayrıca kulüp yöneticilerimizi zan altında bırakarak, manevi kişilikleri rencide edilmektedir" dedi.

DEVAMI SAYFA 3'TE

 

 

Hacısalihoğlu, "Trabzonspor kulübünün şike konusunda hiçbir suçu olmadığının tespit edilmesine rağmen, konunun bir parçası olarak bazı açıklamalar v.s. şeklinde disiplin kuruluna gönderilmesi kabul edilemez”

Trabzonspor bu güne kadar karışmamış olduğu şike olaylarından olumsuz yönde en fazla etkilenen kulup olmuştur. Mağdur edilmiştir. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda şampiyonluğu elinden alınmıştır. Hukuk devleti olan ülkemizde bu hakkımızın bu yılda verilmemesi durumunda her türlü kanuni yoldan haklarımızı arayacağımızı açıkça beyan ediyoruz.

Hepimizin, hatta bütün Türkiye ve dünya futbol kamuoyunun’da merakla beklemiş olduğu 2010-2011 futbol sezonunda şike olayında mahkeme süreci devam etmektedir.

konu hakkında Futbol federasyonunu; 15 Ağustsos’da yaptığı talihsiz açıklamayla Türk futbolunu kaosa sürüklemiş, kafasını kuma gömen bir tutumla uluslar arası arenada Türkiye’yi ve Türk takımlarını zora düşürmüştür.

Avrupa kupalarında bu günlerde yapmış olduğumuz müsabakalara da hakkımızın daha fazla yenmemesi, hakemler tarafından şikeci kulüp düşüncesi ile taraflı maç yönetilmemesi için, futbol federesyonunun acilen bu konuda kararını vermesi, elimizden; tespitlenmiş şike olayları ile alınan şampiyonluğumuzun kulübümüz adına tescil edilmesi şarttır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor