"Kulüpler nasıl batar"

Atilla Türker yazdı

"Kulüpler nasıl batar"

Daha önce bir çok Türk futbolunda yaşanan yolsuzlukları kaleme alan gazeteci yazar Atilla Türker bu kez "Kulüpler nasıl batar" başlıklı bir yazı yazdı.

İşte Türker'in Ajansspor'daki yazısı;

Aziz Yıldırım mı? 621 milyon Euro borç bırakan bir isim.

Duygun Yarsuvat mı? Eski yöneticileri işaret ederek "Galatasaray'ın malı deniz, yemeyen domuz" düşüncesiyle hareket ettiklerini belirten bir isim. Ülkemizin önemli hukukçularından olan Prof. Dr. Yarsuvat, aynı zamanda kulüp başkanı olarak bu sözleri sarf etti.

Yıldırım Demirören ve Fikret Orman mı? Beşiktaş'taki borcun 2,5 milyar liraya çıkmasına sebep olan iki başkan. Fikret Orman, Yıldırım Demirören dönemiyle ilgili bağımsız denetim şirketinin raporunu açıklarsak, hem Yıldırım Demirören hem de kulübün büyük sıkıntıya gireceğini belirtti.

Trabzonspor'da Uçan Paralar! Trabzonspor, parasal anlamda inanılmaz zorluklar yaşayan bir diğer kulübümüz. Mevcut başkan Ahmet Ağaoğlu, kulübün adeta talan edildiğini sık sık dile getiriyor. Eski başkanlar ne yapıyor? İçi geçmiş yabancı futbolculara ve cambaz menajerlere tonla para kaptıran eski başkanlar gayet iyi.

Tatlı Koltuk... Ülkemizdeki en tatlı koltuklardan biri, kulüp başkanlığı koltuğu. Harca harcayabildiğin kadar. Hesap soran yok.

Ceketinizi Alıyorsunuz! Kişisel olarak kaybetme riskiniz bulunmuyor. En kötü ihtimalle ceketinizi alıp gidiyorsunuz. Sadece kulübünüz ve ülke futbolu kaybediyor.

Duvara Çarptık Futbol ekonomisi olarak Avrupa'da çok güzel bir yerde bulunmamıza karşın, ülke futbolu olarak duvara çarptık. Sürekli kötüye gittik.

Sıfır Çektik... Gelsin paralar, gitsin paralar... Sonra? Koca bir hiç. Son 10-15 yılda kaç yıldız futbolcu yetiştirdik? Alt yapıya ne derece önem verdik? Yok denecek kadar az.

Batıran, Terfi Ediyor! Kulübünü borç batağına sürükleyen başkan, bazen terfi bile edebiliyor. Kimi Futbol Federasyonu başkanlık koltuğuna oturuyor, kimi de Kulüpler Birliği Başkanı oluyor.

Kulüp Ağalığı... Ülkemizde "kulüp ağalığı" var. Başkanlık koltuğuna oturan bir isim, o koltuğu kolay kolay kaptırmıyor. Mevzuat ve kişisel ilişkiler, bu duruma müsait. Bazı delegeler muhalif mi oldu? Sudan sebeplerle ihraç ediliyor.

Lafta Özgür İrade... Anadolu'da çok önemli bir kulübümüzün kongresi yıllar boyu 25-30 delegeyle gerçekleşti. Üstelik bu delegeler kimlerdi biliyor musunuz? Mevcut başkanın yakınları... Yani, eşi, çocuğu, akrabası başta olmak üzere belli isimler.

Kara Tablo Nasıl Oluştu? Kerameti kendinden menkul kulüp yöneticilerinin bilgisizliği, yetersizliği ya da kötü niyeti sonucu bu kara tablo oluştu. Bu kulüp yöneticilerine çanak tutan veya hesap sormayan kişiler de elbette hatalıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor