Kulüp cezalarını taraftar ödeyebilir!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, kulüplerin federasyona ödemek zorunda kaldığı para cezalarını ve gelir kaybını buna yol açan taraftarlardan isteyebileceğini bildirdi.Doç. Dr. Petek, yaptığı açıklamada, futbol kulü

Kulüp cezalarını taraftar ödeyebilir!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, kulüplerin federasyona ödemek zorunda kaldığı para cezalarını ve gelir kaybını buna yol açan taraftarlardan isteyebileceğini bildirdi.

Doç. Dr. Petek, yaptığı açıklamada, futbol kulüplerinin tribün şiddeti yüzünden ödemek zorunda kaldıkları cezaları taraftarlardan talep edebileceğini ancak tepkiden çekindiği için bunu yapmadığını kaydetti.

Bunun yapılması halinde futboldaki üzücü görüntülerin önüne geçileceğini savunan Doç. Dr. Petek, şunları kaydetti:

"Kulüpler de hem maddi, hem prestij kayıplarından kurtulur, Türk futbolu kazanır. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a, hem de Futbol Disiplin Talimatı'na göre taraftarların da sorumlulukları var. Kulüpler, Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun verdiği cezalar sebebiyle uğradıkları zararı, buna sebep olan taraftarlardan talep edebilir. Örneğin federasyona ödemek zorunda kalınan para cezası, saha kapatma dolayısıyla başka bir stada ödenecek kira ve yol masrafları ile müsabakanın seyircisiz oynanması sebebiyle uğranılan gelir kaybını buna yol açan taraftarlardan isteyebilir."

Doç. Dr. Petek, taraftar taşkınlıklarının ne yazık ki sporun olağan bir unsuru gibi görüldüğünü belirterek, "Kulüpler kanunla talimattan doğan haklarını taraftarıyla karşı karşıya gelmemek için kullanmıyor. Bu yüzden asıl zararı kulüplerin kendisi, diğer taraftarlar ve Türk sporu görüyor. Futbolda şiddetin bitmesi isteniyorsa, taraftarlar yaptıkları taşkınlıkların bedelini ödemeli. Burada en büyük görev kulüplere düşüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor