Kulüp Başkanına 6 yıl hapis!

Eski Barcelona Kulübü Başkanı Josep Lluis Nunez, yolsuzluk ve resmi evrakta sahtecilik suçundan 6 yıl hapis cezası aldı.1990'lı yıllarda Katalonya bölgesindeki en büyük emlak yolsuzluğu olaylarından biri olan ve “Maliye olayı” davası olarak adlandırılan d

Kulüp Başkanına 6 yıl hapis!

Eski Barcelona Kulübü Başkanı Josep Lluis Nunez, yolsuzluk ve resmi evrakta sahtecilik suçundan 6 yıl hapis cezası aldı.

1990'lı yıllarda Katalonya bölgesindeki en büyük emlak yolsuzluğu olaylarından biri olan ve “Maliye olayı” davası olarak adlandırılan davada yargılanan Nunez, 6 yıl hapise mahkum oldu. Barcelona mahkemesi bugün açıkladığı kararda, 16 sanıktan 14'üne ceza verirken, Nunez ve oğluna 6'şar yıl, Katalonya özerk bölgesi eski maliye müfettişi şefi Josep Maria Huguet'e ise 13 yıl hapis cezası verildi.

Barcelona mahkemesinin tarihinde süren en uzun dava olan “Maliye olayı” davası, geçtiğimiz yıl sonuçlanmasına rağmen kararın açıklanması yaklaşık 1 yıl aldı.

İnşaat firması sahibi Nunez, 1978-2000 tarihleri arasında Barcelona Kulübü'nün başkanlığını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler