Küçük Ali'nin Hedefi Büyük

Premier Lig takımlarından Manchester United'ın altyapı sorumluları tarafından bir dizi deneme çalışmasını tabii tutulan ve olumlu rapor alan 10 yaşındaki Ali Eyigün'ün hayalini Türk Milli Takımı süslüyor.27 yıldır Avustralya'da işçi olarak çalışan Ordulu

Küçük Ali'nin Hedefi Büyük

Premier Lig takımlarından Manchester United'ın altyapı sorumluları tarafından bir dizi deneme çalışmasını tabii tutulan ve olumlu rapor alan 10 yaşındaki Ali Eyigün'ün hayalini Türk Milli Takımı süslüyor.

27 yıldır Avustralya'da işçi olarak çalışan Ordulu bir ailenin çocuğu olan Ali Eyigün, babası Tevrat Eyigün ile birlikte memleketi Ordu'da tatilini geçiriyor. Premier Lig takımlarından Manchester United'ın altyapı sorumluları tarafından bir dizi deneme çalışmasını tabii tutulan ve olumlu rapor alan 10 yaşındaki Ali Eyigün, son antrenörün de olumlu rapor vermesi halinde Manchester United'a transfer olacak olan ilk Türk futbolcu olacak.

Futbola 4 yaşında başlayan Ali Eyigün, Avustralya'nın Victoria Eyaleti 1. Ligi'nde mücadele eden Türk takımlarından Anadoluspor'un 11 yaş altı takımında oynarken çok güzel kullandığı sol ayağı ve kıvrak hareketleriyle dikkatleri üzerine çekmiş ve daha sonra Avustralya'nın Chelsea ekibinin altyapı sorumlularının dikkatini çekince Avrupa Futbol Akademisi'ne alınmış.

Avustralya'da 11-12 yaş grubu seçmelerinde 600 aday arasında ilk 12 kişi arasında seçilen Ali Eyigün, daha çok kendinden yaşı daha büyük olan takımlarla oynaması sebebiyle 'Küçük Ali' lakabıyla tanınıyor. Yaptığı açıklamada bulunan minik yıldız Ali Eyigün, hedefinin ileride Türk Milli Takımı'nda forma giymek olduğunu belirterek, kendisine Manchester United'da forma giyen golcü futbolcu Cristiano Ronaldo'yu örnek aldığını, onun gibi bir futbolcu olmak istediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor