KTÜ Futsal Takımı şampiyon!

İlk  grup maçlarının oynandığı Trabzon grubunun birincisi olarak,  süper lige yükselme grubuna çıkan KTÜ bayan futsal takımı , Afyon’da yapılanan  Süper Lige yükselme grubunda  5 rakibini de yenerek şampiyon oldu ve Süper Lige çıktı.Malatya İnönü Üniversi

KTÜ Futsal Takımı şampiyon!

İlk  grup maçlarının oynandığı Trabzon grubunun birincisi olarak,  süper lige yükselme grubuna çıkan KTÜ bayan futsal takımı , Afyon’da yapılanan  Süper Lige yükselme grubunda  5 rakibini de yenerek şampiyon oldu ve Süper Lige çıktı.

Malatya İnönü Üniversitesini 14-0 , Balıkesir Üniversitesini 4-0, Denizli Pamukkale Üniversitesini 10-1, Karamanoğlu Mehmet Üniversitesini 5-0 ve  Mersin Üniversitesini de aynı skorla 5-0 yenerek, şampiyonada 38 gol atıp sadece 1 gol yedi. Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), büyük bir başarıya imza atarak Süper Lige adını yazdırdı. Bu grupta takım kaptanları Fatma Kara’ da atığı gollerle gol kralı olurken,  Kara, aynı zamanda Samsun Ataşehir bayanlar futsal takımının ve  Türkiye Bayanalar Futsal Milli takımının da kaptanı olarak yapıyor.

Kafile başkanlığını KTÜ Beden Eğitimi bölümü yöneticilik bölümünde uzman olarak görev yapan Fatih Kırkbir üstlenirken, takımın teknik adamlığını ise  Rekrasyon bölümünde öğretim üyesi olan  Erkan Yazıcı yapıyor.

Süper Lige yükselme grubunda KTÜ ile birlikte grupta 2.sırada yer alan ve ayrıca diğer final grubun da ilk iki sırayı paylaşan İzmir Ege Üniversitesi ile Ankara Gazi Üniversitesi olmak üzere, bu söz konusu 4 takımın Süper Lige çıkmaya hak kazanmış olması okullarında sevinç yarattı.

Trabzon’a dönüp yeniden hazırlıklara başlayan KTÜ futsal takımı 27 Nisan-1 mayıs tarihleri arasında da Çorum’da  8 takımın yer alacağı  Türkiye şampiyonluğu finallerine katılacak.

Finaller sonunda  ilk 3 takım Türkiye’yi Avrupa da temsil etmeye hak kazanacakken  4. Sırada yer alacak takım Süper Ligde kalmaya hak kazanacak. Finalleri 5,6,7 ve 8.sırada bitirenler ise  yükselme grubu öncesi olan  ilk gruba düşecekler.

Öte yandan finallerin hemen ardından  2-6 mayıs tarihleri arasında yine 8 takımın yer alacağı  özel UNİ-Lig finallinde Samsun’da mücadele etmeye şimdiden hak kazanan  KTÜ bayanlar futsal takımı, burada şampiyonluk mücadelesi verecek.

Bu turnuvada şampiyon olan takım, yaklaşık 100 bin lira ödül kazanacak.

Bu ödülü kazanmaları halinde ise bu paranın prim olarak tüm kafileye dağıtılacağı öğrenildi.

Bu arada, bu karşılaşmalara giderken ekonomik olarak da rahat bir ortam bulamayan KTÜ bayanlar futsal takımına, KTÜ Rektörü Prof.Dr. Süleyman Baykal tarafından da şampiyonluk için ödül ve hediyeler verilmesi bekleniyor.

11159159_10153277756972148_1980623230_o.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor