Koronavirüs vakası olan kulüpler hükmen mağlup mu sayılacak? Açıklama geldi

Klüpler Birliği Başkanı Sepil'den koronavirüs açıklaması.

Koronavirüs vakası olan kulüpler hükmen mağlup mu sayılacak? Açıklama geldi

TFF Süper Lig ekiplerinden Göztepespor Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, maçların ertelenip ertelenmeme ve sağlık durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

İlk olarak sağlık durumu hakkında konuşan Sepil, "Koronavirüs ile ben de tanıştım. 2-3 gün belli semptomlar vardı. Son günlerde semptomum yok. Çok ilginç bir virüs. Virüs geçtikten sonra da sorunlar çıkabiliyor. İzolasyona dikkat ediyorum. Semptom gösterdikten sonra tespit edildi. Ben hayatımda kas ağrısı yaşamış biri değildim. O gelince, ‘Allah bende de var’ dedim. Pazartesi test yaptık, sonuç pozitif çıktı. Ama semptomlar kısa sürdü. Önümde bir süreç daha var. İnşallah atlatacağız" dedi.

"TFF’nin yeni kuralları ikinci yarı sonrası olacak"

Yayıncı kuruluş ve ertelenen maç durumu ile ilgili de konuşan Sepil, "Çarşamba günü yaptığımız toplantı, daha ağırlıklı olarak yayıncı kuruluş ile olan anlaşmayla ilgiliydi. Detaylı bir toplantı yapıldı. Toplantı öncesi Nihat Özdemir beni aradı. Toplantıda kulüp başkanlarıyla paylaşmamı rica etti. Bildiğimiz gibi mevcut kurallar içinde belli bir sayıya inince maçlar erteleniyor. Süper Lig’de bu çok olmadı. Bildiğim kadarıyla ertelenen maç sayısı çok fazla değil. Bizim maç deprem nedeniyle ertelendi. Ertelenen maçlar az. Bu kuralın, 24 Ocak’ta biten devre arasından önce uygulanması söz konusu değil. Kulüpler transferlerini buna göre yaptı. TFF’nin yeni kuralları ikinci yarı sonrası olacak. İlk devre sonrası kural değişikliği olabilir.

Hükmen yenik saymak...

Aralık ayının ortasından itibaren inanılmaz bir maç trafiği var. Avrupa, Türkiye Kupası maçları var. Opsiyonlardan biri maçın oynanmadığı durumda oynamayan takımı hükmen yenik saymak. Bu Süper Lig kulüpleri tarafından görüşülsün istendi. Toplantıda 2-3 dakika konuşuldu. Bunda bir mantık var. Ama çok iyi incelenmesi gerek. “Sizi anlıyoruz. Önce kulüpler kendi aralarında konuşacak” dedik. TFF ile tekrar irtibata geçeceğiz. Sadece bu konunun görüşülme kararı alındı. Bütün kulüpler kendi yönetim ve hocalarıyla konuşacak.

"Aralık ayının ortasına kadar bu karar alınmalı"

Birkaç başkanla görüşmem oldu. Hepsinin değişik düşünceleri var. Tüm kulüp başkanları bu sene ligi bitirmek istiyor. Önce bunu söylemeliyim. Kimsenin bir tereddüdü olmasın. Göztepe Başkanı olarak bir oylama olsa ne oy vermeliyim? Bundan emin değilim. Oturup senaryo yazmak istersek… Yapımız buna uygun. Her iki taraf için de değişik senaryolar konuşulur. Sakin sakin düşünmek lazım. Aralık ayının ortasına kadar bu karar alınmalı. Kulüpler bunu bilmeli ve ona göre transfer yapılmalı. Transferden önce karar belli olmalı ve yeni duruma adapte olmalıyız. Şu ana kadar alınan bir karar yok. İlk başta olabilir diye düşündüm. Sonra kafamdaki senaryoları düşündüm. Bunu yönetimlerimizle, hocalarla konuşmamız lazım. TFF’nin endişesinde haklılık payı var.

"Karar mantıklı mıdır, değil midir?"

Karar mantıklı mıdır, değil midir? Herkesin dersini çalışması gerekiyor. Ligin ikinci yarısı için TFF’nin çalışma yaptığını biliyorum. İkinci yarıda maçların oynanabilmesi için neler yapacaklarına çalışıyorlar. Herkesin amacı bu ligi bitirmek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor