Konsey şikeye el attı!

6222 sayılı yasamızı referans alan Avrupa Konseyi, şikeye göz açtırmayacak. Konsey üyesi olduğumuzdan Avrupa’da yapılacak yasal düzenlemelere göre hareket etmek zorunda kalacağız.Son günlerde Kulüpler Birliği 6222 Sayılı Şike Yasası’nın değiştirilmesi içi

Konsey şikeye el attı!

6222 sayılı yasamızı referans alan Avrupa Konseyi, şikeye göz açtırmayacak. Konsey üyesi olduğumuzdan Avrupa’da yapılacak yasal düzenlemelere göre hareket etmek zorunda kalacağız.

Son günlerde Kulüpler Birliği 6222 Sayılı Şike Yasası’nın değiştirilmesi için canla başla çalışsa da, yakın gelecekte mevcut yasa maddelerine dönüş yapmak zorunda kalacağız.

Avrupa Konseyi futbolda şike ve etik olmak üzere iki protokol üzerinde çalışıyor. Türkiye’nin büyük tartışmalara neden olan ancak uygulamada olan 6222 sayılı yasayı da referans aldığı öğrenilen Avrupalılar, şike ve sportif etikle ilgili önemli yaptırımların olacağı tahmin edilen çalışmalarına devam ediyor.

Buna göre konsey hazırlayacağı protokollerde şike ile ilgili ağır yaptırımlar ortaya çıkarırsa Türkiye’nin eli kolu bağlanacak. Konsey üyesi olarak altına imza atmak durumunda olacağımız bu protokollerle de büyük olasılıkla bugün Kulüpler Birliği’nin şikâyet ettiği uygulamaların birebir aynısını yeniden hayata geçirmek zorunda kalacağız.

Alınan bilgilere göre Türkiye’nin “Biz bunu uygulamayız” deme şansı da yok. Zira uluslararası anlaşmalara göre yurt içindeki yasal düzenlemeyle altına imza attığımız uluslararası anlaşmalar arasında çelişki ya da farklılık oluşursa Anayasamız’ın 90. maddesine göre uluslararası düzenlemelere göre hareket etmek zorunda kalıyoruz.

9 MADDE DEĞİŞECEK
Bu arada Kulüpler Birlliği’nin 6222 Sayılı yasada istediği değişikliklerin ayrıntıları da belli oldu.

Buna göre Levent Bıçakçı’nın hazırladığı metinde Kulüpler Birliği mevcut yasada yer alan 9 maddede değişiklik talep ediyor. Ağırlıklı olarak hapis cezalarının indirilmesini isteyen kulüpler, şike düzenlemesinde de süreyi 2 yılın altında tutarak hapis cezasının paraya çevrilebilmesine imkân tanımak istiyor.

Birlik mevcut yasada yer almamasına karşın, yayıncı kuruluşun haklarına gerçekleşecek ihalaleri de yasa güvencesi kapsamına alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor