Kim bu Göksel Gümüşdağ!

Haber61 / Analiz Haber Levent Ustabaşı - Trabzonspor dün akşam çok gergin anlar yaşadı saha içinde..Fakat olayın diğer bir boyutu saha dışında maç öncesi yaşandı. Trabzonspor’un Mali İşler Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Cumhurbaşkanı Re

Kim bu Göksel Gümüşdağ!

Haber61 / Analiz Haber Levent Ustabaşı - Trabzonspor dün akşam çok gergin anlar yaşadı saha içinde..

Fakat olayın diğer bir boyutu saha dışında maç öncesi yaşandı. Trabzonspor’un Mali İşler Sorumlu Başkan Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen İstanbul Başakşehir ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın boynuna bordo mavi atkı takması şaşkına çevirdi. Nedeni ise şike operasyonunda gizli.. O dönem gözaltına alındı. Hemde TFF Başkan Vekili iken…

GÜMÜŞDAĞ KİMDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi futbol takımı yöneticisi iken Göksel Gümüşdağ, futbol dünyası onu İstanbul Büyükşehir Belediyesi futbol takımı yöneticisiyken tanıdı. 2011 yılında Mehmet Ali Aydınlar’ın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasının ardından Başkan Vekili oldu. Polisin yaptığı Türkiye’yi sarsan ‘şike operasyonunda’ gözaltına alındı. Yargılandı. 17 Ocak 2014’te Yargıtay’da beraat etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aniden futbolla ilgilenmeyeceğine karar verdi; futbol kulübünü lağvetti. 5 Haziran 2014’te Göksel Gümüşdağ, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında, “İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un adı değiştirdiklerini ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olduğunu duyurdu. Yani biz göz yanılgısı verildikten sonra Gümüşdağ yeniden Türk sporunda sahalara döndü. Dönmekle kalmadı Kulüpler Birliği Başkanı da seçildi.

SAVCILIK İDDİANAMESİNDE ADI BÖYLE GEÇTİ

Peki savcılık Göksel Gümüşdağ için kaç yıl istedi? İddianamede Gümüşdağ için savcılık 21 yıl hapis istedi. Hatta iddianamede ortaya çıkan detaylar herkesi şoke etmişti. TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı olduğu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım liderliğinde şike ve teşvik primi faaliyetlerinde bulunan suç örgütüne, Federasyon başkanlığı adaylığı sürecinde şahsın desteğini alabilme adına, bilerek ve isteyerek yardım ettiği öne sürülüyor.

İddianamede, Gümüşdağ’ın Fenerbahçe-İBB maçında yapılan şike eylemine iştirak etmek ve örgüt içindeki hiyerarşik yapıya katılmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçlarından 8,5 yıldan 21 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Bu noktada şike operasyonunun, paralel yapı ve cemaat bağlantılı yapıldığı öne sürüldü, deliller karartılmak istendi, dahası UEFA nezdinde sponsorluk anlaşmaları yapıldı ve manipüle edilmek istendi. Fakat eldeki veriler her ne olursa olsun şikeyi gösteriyordu. Türkiye’de şikenin varlığı her yerde kabul gördü.

GÜNDEME GELEN İLGİNÇ DETAY

Öte yandan bu gelişmeler yaşanırken şike operasyonuyla ilgili bir başka şaşırtıcı gelişme yaşandı. Türk futbolunda şike yapıldığı iddiaları üzerine yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan TFF Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın, ifadesinde tutuklu bulunan Siyah-Beyazlılar’ın aksi yönde bilgi verdiği ortaya çıktı. Gümüşdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda savcı Mehmet Berk’e verdiği 6 sayfalık ifadede “İbrahim Akın’ın transferiyle ilgili teklif Beşiktaş ile oynadığımız Türkiye Kupası final maçından sonra geldi. Bana maçtan önce herhangi bir transfer teklifi gelmedi” dedi.

Gümüşdağ’ın İskender Alın ile ilgili bir transfer teklifinin ise hiçbir zaman yapılmadığını söylediği belirtildi. Metris’te tutuklu bulunan Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu ise transfer görüşmelerinin kupa maçının çok öncesinde Göksel Gümüşdağ ile yapıldığını iddia etmişti.

İDDİALAR ÇOK ÇARPICI

Trabzonspor yönetiminin şikeye karşı mücadele verdikleri ve Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu konuda radikal çıkışları ortadayken Hacıosmanoğlu yönetiminin Gümüşdağ’a bordo mavi atkı takması garipsenmesinin yanı sırada şaşırtıcı bulundu. Diğer yönetim kurulu üyelerinin bu konuda ne görüş bildireceği merak konusu olurken ilk yönetim kurulu toplantısında Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu’nun düşüncesi sorulacak.

Ayrıca buna Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu’nun bizzat kendisinin verdiği talimatla yapıldığı gelen bilgiler arasında. Hatta bu plan Hacısmanoğlu’nun 1 ay hak mahrumiyeti cezası almadan önce bile gündeme gelmiş. Ortaya atılan iddialar içerisinde en dikkat çekici detay Hacıosmanoğlu’nun Gümüşdağ ile yan yana gelmesinin sıkıntı yaratacağını düşündüğü ve bu yönde haftalar önce plan yaptığı öne sürülüyor.

Ayrıca Trabzonspor Başkanı Hacıosmanoğlu’nun “Kulüpler Birliği’nde aday olacağım Anadolu’yu ayağa kaldıracağım, Türk futbolunda İstanbul dukalığına son vereceğim” dedikten sonra Kulüpler Birliği Başkanlığı’na Göksel Gümüşdağ’ın seçilmesi ve Hacıosmanıoğlu’nun kulüpler birliği seçimlerinde kongreye gidip başkanlığı aday olmasını bırak oy bile kullanmaması da kafalardaki soru işaretlerinden biri.. Hacısomanoğlu’nun çekilmesi Gümüşdağ’ın aday olmasıyla ilgisi varmıydı..

Kupası çalınan ve temiz futbol isteyen bordo mavili camia Trabzonspor yönetiminden bu iddialara cevap bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler