Kickbokscunun İzlenme Rekoru

Video paylaşım sitesi YouTube'da, kickboksta dünya şampiyonluğu bulunan Serkan Yılmaz'ın videosu 1 milyon 93 bin izlenmeyle alanında en çok "tıklanan videolar" arasında yer alıyor.Edinilen Bilgiye bilgiye göre, YouTube'da, basketbol, voleybol, futbol, ten

Kickbokscunun İzlenme Rekoru

Video paylaşım sitesi YouTube'da, kickboksta dünya şampiyonluğu bulunan Serkan Yılmaz'ın videosu 1 milyon 93 bin izlenmeyle alanında en çok "tıklanan videolar" arasında yer alıyor.

Edinilen Bilgiye bilgiye göre, YouTube'da, basketbol, voleybol, futbol, tenis gibi çeşitli branşlardaki karşılaşmaların izlenme oranı 27 bin ile 670 bin arasında değişirken, kickboks bu rakamların çok üzerinde izlenme rekoruyla başı çekiyor.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların diğer spor branşlarını, her gün televizyonda ya da çevresinde izleme olanağı yaşadığını belirterek, kickboks, tekvando gibi branşları sıklıkla görme şansı olmadığını ve "merak ettiği için" sanal alemde izlenenler arasında başı çektiğini söyledi.

Kickboksun bir savunma sporu olduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"İnsanların başına gün içinde neler geleceği bilinmez. Kapkaç ve benzeri olaylara karşılık insanlar kendilerini savunmak istiyorlar.İzleyerek de olsa dövüş sanatına ilişkin çeşitli teknikler öğreniyorlar.

Kickboks alanında dünya şampiyonu Serkan Yılmaz'ın videosunun 1 milyon 93 bin izlenmeyle alanında en çok tıklanan videolar arasında yoğun ilgi görmesinde bu tür etkenler rol oynuyor." Kickboks ve tekvandonun "ferdi güç gerektiren" spor branşları olduğunu bildiren Şahin, kişilerin sanal alemde de olsa, insan gücünün sınırlarını zorlamayı izleyerek bundan ayrı bir zevk aldıklarını söyledi.

PSİKOLOG GÖRÜŞÜ

Numune Hastanesi Psikiyatri Servisinden Doç. Dr. Nesrin Dilbaz, insanların kolay ulaşamadıkları şeylere merakının daha fazla olduğunu belirterek, "Kickboks da bu spor dallarından birisi olduğu için kişiler merak ederek, bu alandaki Serkan Yılmaz gibi başarılı kişilerin videolarını izlemeyi tercih ediyorlar" dedi.

Güç gösterisinin insanların ilgisini çektiğini ifade eden Dilbaz, "Kişiler bu tür karşılaşmaları izlemeyi tercih ederek, dövüşmek zorunda kaldıklarında uygulayacakları teknikleri de öğrenme çabasındalar" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor