Keşke Hüseyin Avni Aker olsaydı

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü, Avrupa Milletler Kupası'nda yarın Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Fatih Stadı'nda yapılacak Gürcistan-Rusya ragbi maçının Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanması iç
Keşke Hüseyin Avni Aker olsaydı

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu (TBSF) Başkanı Şahin Kömürcü, Avrupa Milletler Kupası'nda yarın Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Fatih Stadı'nda yapılacak Gürcistan-Rusya ragbi maçının Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanması için çok çaba sarf ettiklerini, ancak geldikleri noktanın ortada olduğunu söyledi.

Kömürcü, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Gürcistan ile Rusya arasındaki gerginlikten dolayı kendilerine Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla başvuruda bulunulduğunu anımsatarak, ''Tarafsız, güvenilir bir ülkeye ihtiyaç duyduklarını, müsabakanın Türkiye'de yapılıp yapılamayacağını sordular. Biz federasyon olarak yönetim kurulumuzu da toplayarak karar verdik. Çünkü bu müsabakanın Türkiye'de yapılması bizim sporumuzun gelişmesi açısından çok önemli'' dedi.

Federasyonları bünyesinde softbol, beyzbol, Amerikan futbolu ve ragbi olmak üzere 4 branş bulunduğunu ifade eden Kömürcü, ''Diğer 3'ünde Dünya ve Avrupa federasyonlarına üyeyiz. Ragbinin de önünü açmak için iyi bir fırsat olduğunu düşündük ve bu arkadaşlarımızı ülkemizde misafir etmekten, bu ülkelere barış elçiliği yapmaktan mutluluk duyduk. Neticede bu maçın galibi Avrupa Şampiyonu olarak direkt dünya elemelerine gidecek. Yenilen de Romanya ile baraj maçına kalacak. Avrupa'nın 1 numaralı ayağı dediğimiz yarış bu'' diye konuştu.

-''KEŞKE HÜSEYİN AVNİ AKER OLSAYDI''-

İlk isteklerinin, karşılaşmanın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanması olduğunu anlatan Kömürcü, şöyle devam etti:

''Çok çaba sarf ettik fakat neticede geldiğimiz nokta ortada. Avni Aker'de olsaydı stat dolardı. Şu an 6 bin 317 bilet Gürcistan'da tükenmiş durumda. Bu da, futbol maçları da dahil olmak üzere, İstanbul'da yapılan Şampiyonlar Ligi finali hariç, ülkemize en çok yabancı seyircinin geldiği maç olduğunu gösteriyor. En çok yabancı seyirciyi bu maçta topluyoruz. 6 bin 317'si Gürcistan'da, 250'si Rusya'da sattı. Şu anda herkesin bize talebi var. Bize 100 tane bilet geldi. Gürcistan Başkonsolosuna bile 10 tanesini çok özel ricayla vermiş durumdayız. Binlerce bilet bekleyen var. Keşke Avni Aker olsaydı.''

Kömürcü, müsabakanın özellikle ülkenin tanıtımı açısından çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Birçok kanal yarın bunu canlı verecek. Avrupa ülkelerinde çok önemli bir spor. 12 ülkede canlı yayınlanacak. Bunun dışında yöresele indirdiğimiz zaman Trabzon çok şey kazanacaktı. Şu an 10 bin civarında insan Trabzon'da 2 gün konaklayacak. Trabzon ekonomisine çok ciddi katkıları olacak. Keşke Avni Aker olsaydı da daha çok kişiyi buralarda gezdirseydik. Oteller, restoranlar, lokantalar hepsi dolu. Genelde Gürcü vatandaşlar bugünden geldiler. Barış için biz elçilik yaptık. Umarım yarın sahada da her şey çok güzel olur.''

Bir gazetecinin, ''maçın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanamaması nedeniyle Trabzonspor'a bir kırgınlıkları olup olmadığını'' sorması üzerine Kömürcü, ''Trabzonspor'a bir sitemim asla yok. Ben de Trabzonsporluyum. Trabzonspor kendisini düşünmek zorunda. Çünkü pazar günü Galatasaray ile hayati bir maçı var. Sitemimizin olması mümkün değil, ama keşke orada olabilseydi de Trabzon halkı biraz daha fazla bir şey kazansaydı'' dedi.

Kömürcü, ''Trabzon esnafı ne kaybetti'' şeklindeki başka bir soru üzerine de, ''Trabzon esnafı çok şey kaybetti. 10 bin kişinin yaptığı harcamayı düşünün, bir de 25 bin olsaydı en az 40 bin kişi gelecekti, onu düşünün. Akçaabat Fatih Stadı'nı biliyorsunuz'' dedi.

-''OLİMPİYATLARA KATILABİLECEĞİMİZ EN İDDİALI DAL RAGBİ''-

Türkiye'de ragbinin durumuna ilişkin de bir değerlendirme yapan Kömürcü, şunları kaydetti:

''Şu anda bizim bir ligimiz var. Fransa'da amatör ve profesyonel ragbi oynamış arkadaşlarımızdan oluşan takımla, 3-5 ay öncesinde karşılaştık. Onları yenecek düzeydeyiz. Ragbi olimpik bir spor oldu. Ekip olarak da olimpiyatlara katılabileceğimiz en iddialı dal şu an ragbi. Bizde de bir ligimiz var. İnşallah sizlerin de desteğiyle biraz daha fazla tanınacak. Tanınınca hem seyirci hem de maçlarımız daha kaliteli olacak. 2010 yılını federasyon bünyemizde 'Ragbi Yılı' ilan ettik. Bugünden itibaren ragbinin olimpiyatlara gitmesi için her tür çalışmayı sergileyeceğiz

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir