Kesilen kolunu gömdü!

Özel bir hastanede tüp bebek tedavisi gördüğü sırada, serumun deri altından yapılması sonucu kangren olan sol kolu dirsekten kesildiği öne sürülen 28 yaşındaki Sayime Kayan, bugün kesilen kolunu mezarlığa kendi elleriyle gömdü.Gözyaşlarını tutamayan Kayan

Kesilen kolunu gömdü!

Özel bir hastanede tüp bebek tedavisi gördüğü sırada, serumun deri altından yapılması sonucu kangren olan sol kolu dirsekten kesildiği öne sürülen 28 yaşındaki Sayime Kayan, bugün kesilen kolunu mezarlığa kendi elleriyle gömdü.

Gözyaşlarını tutamayan Kayan, annelik hayalinin yıkıldığını artık tüp bebek tedavisi istemediğini belirterek, 'Bana kolumu geri verin' dedi.

TÜP BEBEK TEDAVİSİ GÖRÜYORDU
Yaklaşık 5 aydan bu yana özel bir hastanede tüp bebek tedavisi gören Sayime Kayan, geçen 16 Haziran sabahı tedavi süreci kapsamında hastaneye gitti. Rahminde yumurta toplanması için Sayime Kayan'a hastanede görevli bir hemşire tarafından sol koluna serum takıldı. Serumun takılmasından bir süre sonra bayılan Sayime Kayan, iddiaya göre uyandığında kolundaki serumun takıldığı yerin değiştiğini gördü. Tedavisi tamamlandıktan sonra hastaneden çıkarken kolunun şişmeye başladığını ve ağrıdığını belirten Sayime Kayan'a görevlilerin kolunu alkollü pamukla silmesi tavsiyesinde bulunduğu iddia edildi.

DİRSEĞİNDEN AŞAĞISI KESİLDİ
Eve geldikten sonra ağrıları devam eden Sayime Kayan ertesi gün uyandığında kolunun iyice şiştiğini fark etti. Yeniden tedavi gördüğü hastaneye giden Sayime Kayan'ın kolunu gören doktorlar, alkollü pamukla pansuman yaptıktan sonra Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Servisi'ne gitmesi gerektiğini bildirdi. Minibüsle hastaneye gelen Kayan, durumunun ağırlaşması üzerine acil servise götürüldü, ardından da ameliyata alındı. Hastanede 3 kez ameliyat edilen Kayan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne de sevk edildi. Ancak yapılan kontroller sonrası sol kolunun kangren olduğu ve kesilmesi gerektiği bildirildi. Kayan'ın kolu, 4 Temmuz Pazartesi günü Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla dirseğinden aşağısı kesildi.

'KUCAĞIMA ÇOCUĞUMU ALMAK İSTERKEN, KOLUMU VERDİLER'
Kesilen kol Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Patoloji Laboratuvarı'ndaki inceleme ardından bugün Kayan'a gömmesi için teslim edildi. Eşi 29 yaşındaki Hüseyin Kayan ile birlikte Üçler Mezarlığı'na gelen Saime Kayan, annelik hayallerinin yıkıldığını belirterek gözyaşları içinde kolunu gömdü. "Bana kolumu verin" diyen Kayan, artık tüp bebek tedavisini düşünmediğini anlatırken, 'Kucağıma çocuk almak isterken, kolumu verdiler. Şimdi de kolumu getirip gömdüm. Allah kimseye böyle acı yaşatmasın. Sorumlularda gerekli cezayı alsın' 'dedi. Ayakta durmakta güçlük çeken Kayan'a yakınları yardımcı oldu.

Eşinin sol kolunun serimun deri altından yapıldığından kangren olduğunu iddia eden Hüseyin Kayan da, "Sağlık Bakanlığı'na ve Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduk. Buradan çıkacak sonuçları sabırla bekleyeceğiz" dedi.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Sayime Kayan'a tüp bebek tedavis uygulayan hastanenin müdürü Sebahattin Yücetaş daha önce yaptığı açıklamada Kayan'ın bağ dokusu (öz bağışıklık bozukluğu) hastası olduğunu ve olayın da bu hastalık nedeniyle kaynaklanmış olabileceğini belirterek herhangi bir ihmalleri olmadığını öne sürmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor