Kendi küçük başarısı büyük!

“Yüzme öğrenmek için girdiğim havuzda iyi bir yüzücü  olmak için henüz işin başında olduğunu biliyorum. İlk uluslar arası madalyamı ülkeme kazandırdığım çok mutlu oldum. Yarışmada değil ama bayrağımızın dalgalanması beni çok heyecanlandırdı”

Kendi küçük başarısı büyük!

Şimal Ada Şivil 10 yaşında. Trabzon Bedri Rahmi Eyüpoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi. Deniz kaptanı baba Serkan ve Beden Eğitimi öğretmeni Deniz Şivil’in tek çocukları. 4 yıldan bu yana yüzüyor.

Havuzdan çıkmadığı için hiç  kız bebeği oyuncağı bile olmamış.  Yüzmeyi öğrenmek için girdiği Trabzonspor Yüzme Takımı’nın en yetenekli yüzücüsü, geçtiğimiz günlerde Almanya’da düzenlenen Uluslar arası Yüzme Şampiyonası’nda serbest stilde “ Best-Time” yaparak ülkesine altın madalya kazandırdı.

“Yüzme öğrenmek için havuza gitmeye” başladım diyen Şimal Ada, antrenörlerimin ve aileminin desteğiyle bugünkü konuma geldim. Küçükken yıkanmayı ve suyu hiç sevmezdim. Annem beni zorla yıkardı. Şimdi günümün önemli bir bölümünü suda geçiriyorum.”

“Altın madalya kazanmak çok güzel bir duygu. Bayrağımızı dalgalandırdık.Yüzerken değil ama bayrağımız dalgalanırken çok heyecanlandım.  Bundan sonra gelişimi sürdürmeliyim. Bunu iyi biliyorum. Eğer sağlanırsa olursa elbette Avrupa’da yüzme çalışmalarımı devam ettirmek isterim.  Kendimi aşmam lazım. Daha iyi olmam gerekir.

“Hem okul hem eğitimim uyumlu gidiyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum. Sağ olsunlar, hem babam hem de annem bana büyük destek veriyorlar. Eğitimimi aksatmadan sürdürüyorum. 10 yaşındayım. Gelişmemi iyi sürdürürsem 2020 Olimpiyatlarında 16 yaşında olacağım. Türkiye’yi Olimpiyatlarda temsil etmek isterim”

-ANTRENÖR GÖKÇE KEMERKAYA ÖZER “ŞİMAL’IN GELECEĞİ PARLAK”
Trabzonspor Yüzme Takımı Antrenörü Gökçe Kemerkaya Özer” Şimal’ın geleceği parlak. En büyük avantajlarından birisi ayakları palet gibi, ve el avuçlarının içi  ise çok büyük. Bu yüzme için önemli. Disiplinli çalışırsa gelişme adaptasyonunu tamamlarsa hem Trabzon için hemde Türkiye çok iyi bir yüzücü kazanmış olur. 

“Şimal henüz işin başında. Şimal bir yıldız adayı.  Şimal’ın arkasında çok daha kuyruklu yıldızlar var. Bunları herkes  en kısa zamanda herkes görecek. Bizler, Trabzonspor’a bağlı bir yüzme takımı değiliz. Kendi imkânlarımızla yüzme sporunu bir yerlere getirmek istiyoruz”

“41 ülkenin katıldığı müsabakalarda 11 Trabzonlu yüzücü böyle bir turnuvaya ilk kez katılarak  bizlere  ilkleri yaşattılar. Sporcularımızın aile katkısı ve bizim katkılarımızla  böyle bir uluslar arası turnuvaya Trabzon’dan katılan ilk takım oldu. Buraya gelen yüzücülerin hemen hepsi ülkelerinin gelecekte olimpiyatlarda yüzecek sporcuları.

-BABA SERKAN ŞİVİL”HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ”
“ Aile olarak Şimal zaten tek çocuğumuz. Kendisine her türlü imkânı sunmaya çalışıyoruz. Denizcilik Yüksek Okulu Güverte Bölümü mezunuyum. Dede ve babadan denizciyim. . Deniz ile iç içeyim. Ara sıra kızımla yarış yapıyorum. Bana “  Baba faullü yüzüyorsun’ diyor.  Şimal sakin ama hareketlidir. Bir ara tenis de oynuyordu. Ancak onu bıraktı. Kendini yüzmeye verdi.Başarılı olması biraz da kendi arzu ve çalışmasına bağlı. Eğer yüzmeye yurt dışında ve en iyi yerde devam etmek istiyorsa onu da kendine sağlarız”dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler