Kazım Kanat vefat etti

Geçtiğimiz günlerde Zatürre tanısıyla Vehbi Koç Vakfı Hastanesi'ne kaldırılan Kazım Kanat solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Kazım Kanat vefat etti

Yıllarca kanserle savaşan, mücadeleyi hiç bırakmayan Kazım Kanat, Ayşe Arman’a verdiği röportajında "Dört ay hastanede yaşamaktansa iki ay burada (Bodrum’da) olayım, dilediğim gibi yaşayayım" demişti. O söyleşi sonrası Arman ise usta spor yazarıyla ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etmişti: "Rakı, balık, deniz vazgeçemediği keyifler. İnanılmaz, neşeli, dinamik ve diri biri. Hayatla ve kendisiyle dalga geçen biri. Küpe takmak istiyor. Çünkü onun için küpe, özgürlük, bağımsızlık demek. Bundan sonra yaşamak istediği hayatın simgesi. Artık başkaları için değil, sadece kendi dilediği gibi yaşamak istiyor. Saçını da at kuyruğu yapmak istiyor. Bir saçın o kadar uzaması, 3-4 yıl anlamına geliyor. Aslında yaşam süresini uzatabilmek için, saçını uzatmak istiyor. Bir günlük hayatı 3 günmüş gibi yaşıyor..."

Bir dönem "Ey ölüm, gel beni burada al kolaysa" diyerek Bodrum’a yerleşen Kazım Kanat, kanser hastalığını öğrendiğinde bile cesaretini kaybetmemiş, savaştan bir an olsun vazgeçmemişti. O mücadeleyi, o dönemi ise şöyle anlatmıştı Kanat: "Birkaç ay evvel hayallerimi gerçekleştirmeye karar verdim. Hayatın en acımasız şeylerini yaşadım, şimdi de hayallerimi yaşıyorum. Var mı? Gittim kendime bir yelkenli satın aldım, bir de serseri arabası döşavo. Köpeğim de var. Kim tutar artık beni? Karım da yanımda, dostlarım da var. Artık Bodrum’da Allah ne kadar ömür verdiyse yaşayacağım. Ama istediğim gibi yaşayacağım."

Enerjisini son ana kadar kaybetmedi

"Hayat o kadar güzelmiş ki, ben hayatın ne kadar değerli olduğunu kansere yakalandıktan sonra anladım. Her gün yeni bir şey öğreniyorum, tatmadığım ne duygu varsa tatmaya çalışıyorum. Yapılabilecek ne varsa, çılgınca yapmak istiyorum. Beni mutlu edebilecek her şeyi keşfetmek istiyorum" diyen Kazım Kanat, hayattan hiç kopmadı, teknede yaşadı, son güne kadar çalıştı, ama dün sabaha karşı içi hálá yaşama sevinciyle dolu olarak aramızdan ayrıldı.

Yarın defnedilecek

Geçtiğimiz günlerde zatürree teşhisiyle tedavi altına alınan Kazım Kanat, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Kanat’ın cenazesi yarın öğlen namazını takiben Levent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Kazım Kanat için cenaze töreni öncesinde saat 10.30’da Akaretler’deki Beşiktaş kulübünde ve daha sonra Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde de bir tören düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor