Kazanana da kaybedena de para!

Wembley Stadyumu'nda Manchester United ile Barcelona arasındaki yarın yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin bugüne dek oynanan ''En değerli final'' olacağı bildirildi.Organizasyonun sponsorlarından MasterCard'ın dev finalin ekonomik değerini belirleme

Kazanana da kaybedena de para!

Wembley Stadyumu'nda Manchester United ile Barcelona arasındaki yarın yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin bugüne dek oynanan ''En değerli final'' olacağı bildirildi.

Organizasyonun sponsorlarından MasterCard'ın dev finalin ekonomik değerini belirlemek üzere Coventry Üniversitesindeki Uluslararası Spor Endüstri Merkezi yöneticisi Profesör Simon Chadwick'e yaptırdığı araştırmaya göre, Avrupa'nın en büyük kulüpleri arasındaki finalin değeri yaklaşık 369 milyon Euro.

Finalde kazanan takım kupayı müzesine götürürken, kasasına da 126 milyon Euroyu koyacak. Kaybeden takım ise 73 milyon Euro ile teselli bulacak.

Finale ev sahipliği yapacak Londra'ya 110 bin seyircinin maç için geleceği belirtilirken, futbolseverlerden yaklaşık 52 milyon Euroluk turizm geliri bekleniyor. Kazanan kulübün kentinin de 18 milyon Euroluk turizm geliri sağlayacağı ifade edildi.

Araştırmada, tüm kıtada büyük ilgiyle karşılanan finalin, oynanacak bahisler ve maçı televizyon başında izleyeceklerle Avrupa ekonomisinde 100 milyon Euroluk bir hareketliliğe neden olacağı vurgulandı.

Her iki takımda toplam 12 Latin Amerikalı futbolcunun forma giydiğine değinilirken, Latin Amerika'da da ilgiyle karşılanan finalin, bu kıtada 100 milyon Euroluk bir hareketliliğe neden olacağı dile getirildi.

Finalin ekonomik etkisinin rekor düzeye ulaşmasının nedeni, dünyanın en güçlü iki spor markası Manchester United ile Barcelona'nın finalde karşılaşacak olmasına bağlanıyor.

Araştırmaya göre, UEFA Şampiyonlar Ligi finallerinin yıllara göre karşılaştırmalı ekonomik etkisi ise Euro değeri üzerinden şöyle:

Ekonomik etki..............................................2011...........2010.................2009

Finalin ev sahipliği ile ilgili hareketlilik..................52 Milyon.....50 Milyon....45 Milyon

Finali kazanan takımın elde edeceği kazanç........126 Milyon..120 Milyon..110 Milyon

Kazanan Kulübün kentindeki ekonomik hareketlilik...18 Milyon..17.5 Milyon..15 Milyon

Finali kaybeden takımın elde edeceği kazanç..........73 Milyon...70 Milyon...65 Milyon

Avrupa spor ekonomisindeki hareketlilik...............100 Milyon.....94 Milyon.....75 Milyon

Toplam ekonomik etki.....................................369 Milyon...351.5 Milyon..313 Milyon

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler