Katar ve Rusya soruşturması hakimi şaşırttı

FIFA Etik Komitesi adına soruşturmayı yöneten Alman hakim Hans-Joachim Eckert, Michael Garcia'nin açıklamaları karşısında şaşkınlık yaşadığını açıkladı.Eckert, Dünya Kupası'na 2018 ve 2022'de evsahipliği yapacak Rusya ve Katar'ın rüşvet soruşturmasını kap

Katar ve Rusya soruşturması hakimi şaşırttı

FIFA Etik Komitesi adına soruşturmayı yöneten Alman hakim Hans-Joachim Eckert, Michael Garcia'nin açıklamaları karşısında şaşkınlık yaşadığını açıkladı.

Eckert, Dünya Kupası'na 2018 ve 2022'de evsahipliği yapacak Rusya ve Katar'ın rüşvet soruşturmasını kapatmasının ardından FIFA Etik Komitesi Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia'nın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Alman hakim, yaptığı yazılı açıklamada, Garcia ile konuşması gerektiğini belirterek, "Soruşturma üzerine öncelikle onunla konuşmak istiyorum çünkü böyle konular genellikle yüz yüze konuşulur. Onunla iletişime geçmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Mesleğini uzun süredir yaptığını ve artık hiçbir şeye kolay kolay şaşırmayacağını ifade eden Eckert, "Garcia'nın reaksiyonu beni şoka uğratmasa da şaşırttı" değerlendirmesinde bulundu.

FIFA Asbaşkanı ve Kuzey ve Orta Amerika ile Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) Başkanı Jeffrey Webb ile ABD Futbol Federasyonu Başkanı Federasyon Başkanı Sunil Gulati ise konuyla ilgili yaptıkları ortak yazılı açıklamada, FIFA Etik Komitesi'nin iki başkanı arasındaki anlaşmazlığın çözülmesi ve soruşturmada tamamen şeffaflığın sağlanması için FIFA tarafından ivedilikle açıklama yapılması gerektiğini vurguladılar.

FIFA Etik Komitesi adına soruşturmayı yöneten Eckert, Rusya ve Katar'a ilişkin yürütülen rüşvet iddialarına ilişkin soruşturmanın, ülkelerin evsahipliği sürecinde ihmalinin bulunmadığı, kurallar ve yönetmeliklerin ihlal edilmediği gerekçesiyle kapatıldığını açıklamıştı. Bu açıklamaların ardından FIFA Etik Komitesi Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia ise Eckert'ın hazırladığı 42 sayfalık değerlendirmedeki "somut bilgilerin yetersiz ve verilerin hatalı" olduğunu, soruşturmanın kapatılması kararına itiraz etmek için FIFA Tahkim Kurulu'na gideceğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor