Katar Ligi yıldızlar geçidi gibi!

Sadece 5 yıllık bir profesyonel geçmişe sahip olan Katar Ligi, son dönemde rekor ücretlerle ünlü futbolcuları transfer ederek dikkat çekmeye başladı. Son olarak Al Saad, Trabzonspor'dan İbrahim Yattara'yı 10 milyon 800 bin euro gibi rekor bir bonservis be

Katar Ligi yıldızlar geçidi gibi!

Sadece 5 yıllık bir profesyonel geçmişe sahip olan Katar Ligi, son dönemde rekor ücretlerle ünlü futbolcuları transfer ederek dikkat çekmeye başladı. Son olarak Al Saad, Trabzonspor'dan İbrahim Yattara'yı 10 milyon 800 bin euro gibi rekor bir bonservis bedeliyle transfer etti!

Arap Yarımadası'nın doğusunda yer alan bu küçük ancak zengin ülkenin profesyonel futbol ligi sadece 5 yıl önce kuruldu. Katar dünya futbol ailesinde pek de hatırı sayılı bir ülke değil. Zira, son açıklanan FIFA Dünya Klasmanında 81. sırada yer alıyor. Katar, Asya Klasmanında ise 9. sırada.

Ancak Katar'ı spor basınının gündemine sık sık taşıyan olay ise futbol yaşantılarının son baharlarını yaşayan dünyaca ünlü yıldız futbolcuların çok büyük paralarla Katar Birinci Ligi'ne transfer olmaları ve futbolu burada bırakmaları. Ülke hükümetinin son yıllarda büyük maddi destek sağladığı Katar Ligi, futbolseverlerin yakından tanıdığı birçok isme ev sahipliği yapıyor.
Katar Ligi'nde gerçekleşen ilk büyük transfer Arjantinli efsane futbolcu Gabriel Batistuta olmuştu.Batistuta 2003 yılı yazında yani kariyerinin sonlarına doğru Katar Ligi takımlarından El Arabi ile 2 yıllık sözleşme imzalarken, bu imza karşılığında tam 8 milyon dolar alıyordu.

Katar'da Batistuta'nın yanı sıra Effenberg, Desailly, Hierro ve Okocha gibi birçok dünya çapındaki yıldız isim de forma giyerken yolu Türkiye'den geçen, tıpkı Yatara gibi onlarca isim de geçmişte Katar yolunu tercih etti.

Hakan Yakın: Son dönemde Katar Ligi'ne giderek dikkatleri üzerine çeken en önemli isim kuşkusuz Hakan Yakın oldu. Bir dönem Türkiye'de Galatasaray forması da giyen Türk asıllı İsviçreli futbolcu, kariyerinin son döneminde Katar'ın yolunu tuttu. Katar Ligi'nin son şampiyonu Al-Gharrafa'da forma giyen Hakan Yakın, Katar ekibinden 2 yıl için 2 milyon 800 bin euro alacak.

Ricardinho: Beşiktaş'a büyük umutlarla gelen ancak Siyah-beyazlı ekipte bir türlü istenileni veremeyen Brezilyalı futbolcu, buradan Katar Ligi ekiplerinden Al-Rayyan'ın yolunu tuttu. Geçen hafta başlayan Katar Ligi'nde Ricardinho, attığı gollerle ön plana çıkarken, lige de damgasını vuracak gibi gözüküyor.

Felipe: Fatih Terim'in G.Saray'daki ikinci döneminde kısa bir süre Sarı-kırmızılı formayı giyen ancak başarısız olarak Türkiye'den ayrılan Brezilyalı futbolcu, Katar Ligi'nde Al Saad'da forma giyiyor. Yıldız futbolcu, geçen sezonu da 12 golle tamamlamıştı.

YATTARA'NIN TAKIMI AL SAAD'DA YILDIZLAR FORMA GİYDİ .
Bir dönem Barcelona'nın da formasını giyen ve kariyeri boyunca 1000 golü aşan ender futbolcular arasında bulunan Brezilyalı yıldız Romario da bu takımda görev yaptı. Romario, bu transferle belki de Katar Ligi'nde kırılması güç bir rekora da imza attı.

ÇILGINLIK: 3 MAÇ İÇİN 1 MİLYON 500 BİN DOLAR
Al Saad'dan sadece 3 maç için teklif alan ve bu maçlar karşılığında tamı tamına 1.5 milyon dolar kazanan golcü futbolcu, ne yazık ki Katar'da ağları havalandırma başarısı gösteremedi.

İran halkı için bir kahraman olan Ali Daei de 96-97 yılları arasında bu takımda forma giydi. Bielefeld, Hertha Berlin ve Bayern Münih gibi takımlarda da forma giyen 39 yaşındaki futbolcu, geçen yıl İran'ın Saipa takımında oynadıktan sonra futbolu bıraktı ve ülkesinin futbol menajerliğine getirildi.

Al Saad formasını giyen yıldızların başında Abedi Pele de bulunuyor. Lyon ve Marsilya'da yıldızı parlayan 43 yaşındaki futbolcu ilginçtir kariyerini Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al Ain takımında noktaladı.

Strasbourg, Marsilya ve Chelsea'da forma giyen Fransız defans oyuncusu Frank Leboeuf de 2003-2005 yılları arasında Al Saad takımında forma giydi. 50 kez Fransa milli takımında oynayıp 5 gol atan 40 yaşındaki yıldıza Katar takımı astronomik bir para vermişti.

KATAR LİGİ YILDIZLAR GEÇİDİ GİBİ
Amara Diane: Al Rayyan'ın yeni transferlerinden Amare Diane, Katar ekibine Fransa'nın Paris Saint Germain takımından transfer oldu. Diane'nin Al Rayyan'a toplam maliyeti 18 milyon euro...

Sabri Lamouchi: Daha önce Parma, Inter ve Marsilya gibi takımlarda forma giyen 36 yaşındaki Fransız yıldız, Q Lig'de Umm Salal takımında forma giyiyor.

Katar'da bu isimlerin yanı sıra Effenberg, Desailly, Hierro ve Okocha gibi birçok dünya çapındaki yıldız isim de forma giydi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor