Karadeniz’de sadece Trabzon’da..

Doğu Karadeniz Bölgesinde dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaşan tırmanma duvarlarının ilki Trabzon’da yapıldı. Biltepe özel öğrenci yurdundaki yapay tırmanma duvarına rotaları, ülkede ve dünyada bu alanda en yetkin tanınmış başarılı dağcılar çizdi. “De

Karadeniz’de sadece Trabzon’da..
Doğu Karadeniz Bölgesinde dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaşan tırmanma duvarlarının ilki Trabzon’da yapıldı.
 
Biltepe özel öğrenci yurdundaki yapay tırmanma duvarına rotaları, ülkede ve dünyada bu alanda en yetkin tanınmış başarılı dağcılar çizdi.
 
“Derdin varsa tırman” sloganı ile açılan tırmanma duvarını isteyen herkes belli bir eğitimi aldıktan sonra araç ve gereçleri kiralayarak ücretsiz kullanabilecekler.
 
Duvarın Türkiye’deki en yüksek tırmanma duvarlarından birisi olması da ilgi çekiyor.
 
Yurdunda böyle bir tırmanma duvarı yapılmasına öncülük eden girişimci yurt sahib Sedat Bozkurt, böyle bir ilki Trabzon’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken “İsteyen herkes eğitimini alsın gelsin burada tırmansın. Burası hem adrenalin ölçme, hem de stres atma yeri”dedi.
 
Bu alanda Türkiye’nin ve dünyanın en başaralı sporcuları arasında yer alan profesyonel dağcı Tunç Fındık ile Doğan Palut, Trabzon’un ve doğu karadenizin dağ tırmanışları ile ilgili müthiş bir coğrafi imkanlara sahip olduğunu belirterek “Bu tırmanma duvarının yapımı, böyle bir potansiyelin değerlendirilmesinde önemli bir işlevi olacaktır” dediler. Her iki ünlü dağcı da Biltepe yapay tırmanma duvarında K2 tırmanışı ile ilgili katılımcılara bilgi verdiler.
 
ÖRÜMCEK ADAM GİBİ
 
Tırmanma duvarına ilk tırmananlar arasında ise KTÜ Tıp fakültesi Genel Cerrah Anabilim Dalı Karaciğer nakli proğramı konsültan cerrahı Doç Dr Serdar Topaloğlu oldu. Ülkenin karaciğer konusunda en uzman bilim insanlarından biri olan Tapoloğlu, böyle bir tırmanma duvarını Trabzon’a kazandıran Biletepe öğrenci yurdu yetkililerine teşekkür ettiğini belriterek, “Yoğun çalışma tempomuzdan arda kalan zamanımızı burada tırmanarak geçiriyoruz. Trabzon’da 35 kişi olarak amatörce bu işlerle uğraşıyoruz. Bu sayının daha da artmasını istiyoruz. Güzel bir spor dalı. Burada belli bir eğitimi aldıktan sonra yapay tırmanma duvarına tırmanıyoruz. Bu sayede ünlü dağcıları da aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu sporu yaparak hem adrenalimizi ölçüyoruz, hem de stres atıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler