Karadeniz'de Heliski rüzgarı!

Değişik ülkelerden 500 profesyonel kayakçının katıldığı Heliski organizasyonu Rize'de başladı. Dört özel helikopterle haftada otuz kişilik gruplar halinde organizasyona katılan sporcular, helikopterlerle Kaçkar Dağları'nın yüksek kesimlerine bırakılarak z

Karadeniz'de Heliski rüzgarı!

Değişik ülkelerden 500 profesyonel kayakçının katıldığı Heliski organizasyonu Rize'de başladı. Dört özel helikopterle haftada otuz kişilik gruplar halinde organizasyona katılan sporcular, helikopterlerle Kaçkar Dağları'nın yüksek kesimlerine bırakılarak zorlu parkurlarda kayıyor. Halen dünyanın en tehlikeli ve elit sporlarından biri

olarak görülen heliski organizasyonu, Kafkasya, Himalayalar, Kanada ve Kaçkar Dağları'nda yapılıyor. Bu yıl Türkiye'de dördüncüsü gerçekleştirilen Heliski organizasyonu, Nisan ayına kadar devam edecek.

Heliski için Türkiye'ye gelen profesyonel kayakçılar Kaçkarlar'ın heliski sporu için dünyanın en uygun parkurlarına sahip olduğunu belirterek gelecek de Türkiye'nin Heliski sporunda önemli bir yer sahibi olacağını söyledi. Fransız Dağ Rehberi Heliski Sporcusu Roche Bertrand, dağ rehberi olduğunu belirterek "Türkiye'de görev yapmaktan mutluluk duyuyorum. Kaçkar Dağları bu spor için çok uygun bir yer. Heliski çok bilinmeyen zor bir spor. Ama her türlü güvenlik tedbirleri alınarak ciddi bir organizasyonla yapılıyor. Türkiye'de kısa bir zamanda çok popüler olacaktır" dedi.

Turkey Heliski Firması Teknik Sorumlusu Görmek Okur ise güvenliği ön planda tuttuklarını belirterek sporcuların dünyanın en tecrübeli dağ rehberleriyle birlikte kaydıklarını söyledi. Okur, güvenlik alanında ileri teknolojinin kullanıldığını belirterek her sporcunun sırtında çığ tehlikesine karşı hava yastığı bulunan sırt çantaları bulunduğunu, sporcuların üzerlerine yerleştirilen vericiler ile kaybolmaları ve iletişimin kesilmesi halinde yerlerinin kolaylıkla bulunabildiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor