Karadeniz'de artık Gürcü Hamsisi var

Karadeniz Bölgesinde deniz suyu sıcaklığının artması sonucu bu sezon istenilen miktarda hamsi avlamayan balıkçıların, Gürcistan karasularında açılarak avladıkları hamsiler tezgahlardaki yerini alıyor. Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan,

Karadeniz'de artık Gürcü Hamsisi var
Karadeniz Bölgesinde deniz suyu sıcaklığının artması sonucu bu sezon istenilen miktarda hamsi avlamayan balıkçıların, Gürcistan karasularında açılarak avladıkları hamsiler tezgahlardaki yerini alıyor.
 
Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan,  yaptığı açıklamada, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Türk karasularındaki hamsi sürülerinin daha soğuk sulara sahip Gürcistan ve Rusya karasularına göç ettiklerini belirtti.
 
Türk balıkçı teknelerinin de hamsi sürülerinin peşinden Gürcistan’a gittiklerini vurgulayan Arslan, şu anda Gürcistan karasularında Türk balıkçı teknelerinin bol miktarda hamsi avladıklarını söyledi.
 
Gürcistan'da avlanan hamsilerin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki illerde balıkçı tezgahlarında yerini aldığını dile getiren Aslan, "Gürcistan’da hamsi avcılığı tüm hızıyla sürüyor. Türk teknelerinin avladığı hamsiler şu anda tezgahları süslüyor. Eylül, ekim aylarındaki kadar olmasa da bugünlerde tezgahlarda bol miktarda hamsi var. Mart ayı ortalarına kadar tezgahlarda Gürcü hamsisini bulmak mümkün olacak" diye konuştu.
 
Arslan, Gürcistan’dan bol miktarda hamsi gelmesi nedeniyle balık fiyatının 7 liraya kadar düştüğünü anlatarak, avlanan balığın artmasıyla fiyatların da düşeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler