Karadeniz Fırtınası uyandı

Trabzonspor 5 dakikada bitirdi: 1-2 Turkcell Süper Lig'de 2. haftanın açılış maçında Ankaragücü'nün evinde konuğu Trabzonspor'du. Foto Galeri için TIKLAYINIZ...Mücadele 2-1 Trabzonspor üstünlüğü ile sona erdi ve Karadeniz temsilcisi ligdeki ikinci maçında

Karadeniz Fırtınası uyandı

Trabzonspor 5 dakikada bitirdi: 1-2
Turkcell Süper Lig'de 2. haftanın açılış maçında Ankaragücü'nün evinde konuğu Trabzonspor'du.

Foto Galeri için TIKLAYINIZ...

Mücadele 2-1 Trabzonspor üstünlüğü ile sona erdi ve Karadeniz temsilcisi ligdeki ikinci maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı.

Trabzonspor'a 3 puanı getiren goller 35. dakikada Yattara ve 38. dakikada Selçuk İnan'dan gelirken A.Gücü'nün tek sayısını 90+3'de Iglesias kaydetti. Bu sonucun ardından Trabzonspor ligde puanını 6'ya çıkartırken, ligin ilk haftasında Konyaspor'a son dakika golüyle 3-2 yenilen Ankaraügüc bu haftayı da puansız kapadı.

Trabzonspor'da ilk yarının bitimine bir dakika kala Yattara'nın sakatlanması moralleri bozerken, Ankaragücü karşısında sergilenen diri futbol Trabzonspor taraftarlarına teselli oldu. Ankaragücü yenilen iki golden sonra oyuna ortak olsa da istediği pozisyonları bulamadı. Maçın kahramanlarının başında iyi futboluyla Selçuk İnan gelirken, Trabzonspor savunmasının kusursuz futbolu da akıllarda kaldı.

ZEMİN TARTIŞMASI

Ankaragücü ile Trabzonspor'un 19 Mayıs Stadyumu'ndaki mücadelesi öncesi bir zemin tartışması vardı. Doğalgaz ile alttan ısıtmalı bir sistem ile yenilenen 19 Mayıs Stadyumu'ndaki zemin sentetik çimdi. Bu zemine futbolcuların alışık olup olmadığı ve sakatlıkların oluşabileceği yorumları yapıldı.

Trabzonspor maça ligde ilk haftada Avni Aker'de Ankaraspor'u 2-0 yendiği maçtaki 11'iyle başladı. Ersun Yanal kadroyu değiştirmedi. Umut Bulut, Gökhan Ünal ve İbrahim Yattara Trabzonspor'un ofansif anlamda çok şey beklediği isimlerdi.

Maça iyi başlayan taraf Trabzonspor'du. Serkan Balcı'nın 5. dakikada ceza sahasına doğru derinlemesine attığı pasta içeri hareketlenen Umut Bulut'tu. Umut sol ayağı ile ceza sahasına girerken güzel vurdu, Serkan Kırıntılı'yı avlayarak topu ağlara gönderdi ama hakem Mustafa Kamil Abitoğlu golü ofsayt gerekçesiyle geçersiz saydı. Abitoğlu'nun bu kararı tartışmaya açıktı.

FIRTINA UYANDI

Ankaragücü taraftarlarının yoğun desteği altında devam eden maçta ev sahibi ekip ilk yarının ilerleyen dakikalarında Trabzonspor baskısından kurtuldu. Ankaragücü'nün oyunu dengelediği dakikalar geldiğinde ise Trabzonspor adeta uyandı. Hızlı Trabzonspor atakları gelecek gol veya gollerin habercisiydi. İşte bu dakikalardan birinde, 35. dakikada Trabzonspor aradığı golü buldu. Colman'ın orta alandan uzun pasında ceza sahasına giren Yattara ortaya çevirir gibi yaptı. Bu hareketi Serkan Kırıntılı'yı yanılttı. Gineli yıldız düzgün bir vuruş ile konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.

SELÇUK BAMBAŞKA

Golle birlikte Trabzonpspor oyuna daha çok giren isim oldu. Bu golden dört dakika sonra, 38. dakikada ceza sahasına doğru Yattara'dan gelen uzun ortada Gökhan Ünal ıskaladı. Top Selçuk İnan'ın önünde kaldı. Trabzonspor'un yeni prensi sol ayağı ile sert bir vuruşla kale önünde takımını 2-0'a geçirdi. Trabzonspor 'Karadeniz Fırtınası' lakabını Ankaragücü karşısında oynadığı bu 5 dakikalık harika futbolla adeta kanıtlar gibi oldu.

YATTARA SAKATLANDI

"Trabzonspor adına herşey iyi gidiyor" denildiği anda ise bordo-mavili ekipte moralleri bozacak bir olay yaşandı. Maçın iyi isimlerinden biri olan Yattara 45. dakikada rakibinin üstünden atlarken yere sağlam basamadı. Bileği dönen Gineli isim acılar içinde saha kenarına alındı ve maça devam edemedi.

İki gol maçtaki tempoyu da yukarılara doğru çekerken ilk yarının sonuna doğru akıllarda kalan Selçuk İnan'ın güzel futbolu, Yattara'nın akıllı golü ve Trabzonspor'un vites yükselttiğinde ne kadar tehlikeli bir takım görüntüsüne kavuşabileceğiydi. Özellikle Selçuk İnan ayrı bir paragraf açılması gerken oyuncuların başında geliyordu.

Ankaragücü ise ilk yarıda orta sahada çalışkan bir görüntü ortaya koyarken goller ile birlikte maçtan tamamen koptu. Mehmet Yılmaz ilk yarı istediği topları bulamadı ve Trabzonspor savunmasının arasında kayboldu. Trabzonspor savunmasının hatasız oynadığı da gözlerden kaçmadı. Ankaraspor maçında olduğu gibi Trabzonspor defans hattı yine çok güçlüydü. Maçta ilk yarıda soyunma odasına önde giden takım 2-0'lık skor ile Trabzonspor oldu.

A.GÜCÜ DENGELEDİ AMA...

İkinci yarıya iki takımda birer oyuncu değişikliği ile başladı. Ankaragücü'nde Murat Erdoğan oyuna alınırken, İlkem saha kenarına alınan oyuncuydu. Trabzonspor'da ilk yarının son dakikasında sakatlanan Yattara'nın ise yerine Tayfun Cora oyuna dahil oldu.

Murat Erdoğan'ın girişiyle biraz hareketlenen Ankaragücü maçtaki ilk net pozisyonunu 59. dakika buldu. Mehmet Yılmaz ceza sahası içinde iyi kontrol ettiği topa çaprazdan harika vurdu. Trabzonspor'da kaleci Tolga gole izin vermedi, güçlükle topu kornere tokatladı.

İkinci yarının başından beri devam eden sıkı Ankaragücü futbolu ev sahibe ekibe net pozisyonlar getirmedi. Trabzonspor savunması yine dikkatliydi. Skorun da avantajıyla Trabzonspor ikinci yarı oyundaki temponun artmasına izin vermeyen görüntü içindeydi.

68.dakikada Ankaragücü'nde teknik direktör Hakan Kutlu takımının bu şekilde gidişine daha fazla dayanamadı ve Mehmet Yılmaz'ın yanına Metin Akan'ı oyuna alarak çift forvete döndü. 2-0 geride olan ev sahibi ekipte bu değişiklik için 68. dakikaya kadar beklendi. Maçı şutsuz tamamlayan Mehmet Yılmaz A.Gücü'nde gecenin kötü adamı olurken yerini 80. dakikada Iglesias'a bıraktı.

Iglesias A.Gücü'nün aradığı golünü 90+3'de kaydetti ama bu gol takımına puan kazandırmadı. Sağ kanattan yapılan ortada Iglesias iyi vurdu. Top savunmaya çarptı ve Tolga'yı yanılttı. Ağlara giden gol durumu 2-1'e getirdi.

Maçta ikinci yarı Trabzonspor'un Ankaragücü atakları karşısında sağlam savunması ve pozisyon vermemesiyle geçti. Çok fazla hucümü düşünmeyen konuk ekip maç sonunda sahadan istediğini alarak ayrılan takım oldu. Ersun Yanal'ın Trabzonspor'u Ankaragücü karşısında zorlanmadı ve 3 puana uzandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler