Karadeniz ekibine büyük şok!

Tahkim Kurulu’ndan Samsunspor’a kötü haber geldi. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Samsunspor’a taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 1 maçlık seyircisiz oynama cezası vermişti. Samsunspor yönetimi tahkim kuruluna itiraz

Karadeniz ekibine büyük şok!
Tahkim Kurulu’ndan Samsunspor’a kötü haber geldi.
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Samsunspor’a taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 1 maçlık seyircisiz oynama cezası vermişti. Samsunspor yönetimi tahkim kuruluna itirazda bulunmuştu.
 
Tahkim Kurulu’ndan bugün yaptığı toplantının ardından Samsunspor’un itirazı reddedildi. Mersin İdmanyurdu ile oynanacak final maçında Karadeniz Ekibi’ne bu önemli karşılaşmada destek olmak için stada sadece bayan ve çocuk taraftarları alınacak.
 
Tahkim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
“Samsunspor Kulübü’nün, PFDK’nın 13.05.2014 tarihli ve E.2013-2014/1107, K.2013-2014/1307 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde PFDK’ca Samsun Spor Kulübü’ne; Taraftarların sebep olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve ihlalin FDT’nin 52/1. maddesinde yapılan değişiklikten sonra aynı sezon içerisinde 5. kez gerçekleşmesi nedeniyle FDT’nin 52/6. maddesi uyarınca 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 52 bin TL para cezası verilmesinde ve cezanın infazında FDT’nin 98/4.maddesinin uygulanması kararında sübut, hukuki nitelik ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, yapılan itirazın reddine ve kararın onanmasına oybirliği ile esas hakkında karar verildiğinden, uygulamanın durdurulması talebi hakkında karar verilmesine yer olmadığına oybirliği ile karar verilmiştir” denildi.
 
Kararın ardından Haber61.net'e konuşan Samsunspor Başkanı Emin Kar PFDK'nın kararına tepki gösterdi
 
Başkan Kar "Böyle bir karara ne demek lazım bilemiyorum gerçekten bir şokla karşı karşıyayız. Dünyada ilk olan eşi benzeri olmayan bir olay. Bi tarafta Mersin İdmanyurdu'nun taraftarları olacak bir tarafda bizim kadın ve çocuk taraftarlarımız olacak. Biz bedava gireceğiz onlar parayla girecek. Saçma sapan bir durum nerden baksan tutar dalı olmayan bir karar."dedi.
 
İstanbul'da 400 bin'e yakın Samsunspor taraftarı olduğunu belirten Kar "Bunlar gelip Mersin taraftarının arasına girerse ne olacak. Bunların güvenliği nasıl alınacak, kim alacak bunların hepsi tartışmaya açık konular. Bu nasıl bir haksızlıktır, karşı tarafın bayanları parayla girecekler bizimkiler ise bedavaya girecekler. Nasıl bir karardır hangi akla mantığa uyar bilemiyorum. Madem böyle bir cezamız vardı niçin Ankara'da ki maçta uygulanmadı o da tarafsız sahaydı." ifadelerini kullandı.
 
Haber: Doğan Alayoğlu / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor