Kaptan'ın hedefine 19 maç kaldı

Trabzonspor'da önce kadro dışı bırakılan sonra da Şenol güneş tarafından takım kaptanlığına getirilen Rigobert Song'un inanılmaz bir milli takım kariyeri var.Song Milli takımının formasını ilk kez Eylül 1993'te Meksika karşısında giydi. 17 yaşında ülkesin

Kaptan'ın hedefine 19 maç kaldı

Trabzonspor'da önce kadro dışı bırakılan sonra da Şenol güneş tarafından takım kaptanlığına getirilen Rigobert Song'un inanılmaz bir milli takım kariyeri var.

Song Milli takımının formasını ilk kez Eylül 1993'te Meksika karşısında giydi. 17 yaşında ülkesinin 1994 FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer aldı ve Brezilya ile oynanan maçta kırmızı kart görerek FIFA Dünya Kupaları tarihinde en genç kırmızı kart gören ve Zinedine Zidane dışında 2 kez kırmızı kart gören (1994-1998) tek futbolcu olarak tarihe geçti.

15 yıl boyunca Kamerun için anahtar bir futbolcu olan Song, milli takımının 1994 ABD, 1998 Fransa ve 2002 G.Kore-Japonya dünya kupaları kadrolarında yer aldı.

2010 dünya kupasında da oynayacak olan Song böylece 4 dünya kupasında oynayan futbolcu olarak bir rekora imza atacak.

2010 dünya kupasında Kamerun forması ile Trabzonspor'u temsil edecek olan Rigobert Song, yaptığı açıklamalarda hedefinin Kamerun Milli Takımı formasıyla 150 maça çıkmak olduğunu ifade etti. Tecrübeli oyuncunun bu hedefini gerçekleştirebilmesi için, 19 kez daha milli formayı giymesi gerekiyor.

Song, "Fizik olarak gayet iyi durumdayım. Hedefim milli forma ile 150 maça çıkmak. Bu her oyuncunun erişebileceği bir başarı değil" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor