Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “perineal üretroplasti” ve “3 parçalı penil protez implantasyonu” ilk defa gerçekleştirildi.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk

Trabzon’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji bölümü yeniliklere imza atmaya devam ediyor. 

Hastane üroloji kliniği sorumlusu ve Trabzon Tıp Fakültesi dekan yardımcısı Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın tarafından, Başhekim Prof. Dr. Süleyman Türedi’nin desteği ile 27 Mart 2021 tarihinde “perineal üretroplasti” ve “3 parçalı penil protez implantasyonu” eğitimi düzenlendi.

Hastanede ilk kez eğitim kapsamında ülkede konu ile ilgilenen önde gelen bilim insanlarından Prof. Dr. Abdulmuttalip Şimşek ve ekibi endoskopik (kapalı) yöntemler ile tedavi edilemeyen 2 hastaya perineal üretroplasti ve prostat kanseri ameliyatı sonrası sertleşme problemi ilaçlar ile tedavi edilemeyen 1 hastaya ise 3 parçalı penil protez implantasyonu ameliyatlarını üroloji bölümünün 6 uzman doktoru, 3 asistan doktoru ve 2 üroloji ameliyathane hemşiresinin tam katılımı ile canlı cerrahi olarak gerçekleştirdi. 

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirilen bu cerrahilerin artık yapılmaya devam edilmesi planlanıyor.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir ilk

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor