Kampta kim ne yaptı?

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor, 20 günlük Hollanda kampını tamamladı.Hollanda'da iki aşamalı bir kamp gerçekleştiren bordo-mavili takım, 29 Haziran'dan 08 Temmuz'a kadar Arnheim kentine bağlı Hoendorloo kasabasında daha sonra da Ven

Kampta kim ne yaptı?

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor, 20 günlük Hollanda kampını tamamladı.

Hollanda'da iki aşamalı bir kamp gerçekleştiren bordo-mavili takım, 29 Haziran'dan 08 Temmuz'a kadar Arnheim kentine bağlı Hoendorloo kasabasında daha sonra da Venlo kentine bağlı Tegelen kasabasında çalıştı.

Bu akşam saatlerinde İstanbul'da olacak bordo-mavililer, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda Portekiz'in Benfica takımı ile yapacağı maçın hazırlıklarına 20 Temmuz Çarşamba günü kendi tesislerinde yapacağı antrenmanla başlayacak.

-5 KARŞILAŞMA OYNADI-

Trabzonspor, Hollanda kampı süresince 5 hazırlık maçı oynarken bu maçlarda 2 galibiyet ve 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi.

İlk olarak Almanya'nın Uerdingen takımını 2-0 mağlup eden ardından Romanya'nın Otelul Galati takımı ile 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi, Belçika'nın Gent takımını da 2-1 mağlup etti.

Trabzonspor, Belçika'nın Genk ve Charleroi takımını ile 1-1 berabere kaldı.

-5 FUTBOLCU GOL ATTI-

Trabzonspor'da 5 karşılaşmada 5 futbolcu toplam 7 gol atma başarısı gösterdi. Karadeniz ekibi, kalesinde ise 4 gol gördü.

Yeni transfer Henrique ve Burak Yılmaz 2'şer, Mehmet Çakır, Giray ve Halil Altıntop ise 1'er gol kaydetti.

-YENİLGİSİZ TRABZONSPOR-

Resmi maçlarda en son geçen sezonun 19. haftasında 30 Ocak'ta Fenerbahçe'ye deplasmanda 2-0 mağlup olduktan sonra lig sonuna kadar yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, Hollanda kampındaki hazırlık maçlarıyla da bu özeliğini sürdürdü.

Trabzonsporlu futbolcuların kamp değerlendirmeleri:

Onur Recep KIVRAK : Geçtiğimiz sezonun son haftasında yaşadığı sakatlığın ardından geçirdiği ameliyatın iyileşme süreci devam ediyor. Bir an önce takıma katılmak için yoğun şekilde çalışan Onur, kendisinden istenilen hür türlü çalışmayı gerçekleştirdi.

Tolga ZENGİN : Kaptanlık görevini aldıktan sonra moral bulan Tolga kampa da çok iyi başladı. Ancak belinden yaşadığı sakatlık nedeniyle hem fazla maç oynayamadı, hem de antrenmanlarda istediği çalışmaları gerçekleştiremedi. Sakatlığı teknik heyetin de canını sıkıyor.

Bora SEVİM : Kaleciler Onur ve Tolga'nın sakatlığında, kendisine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdi. Antrenmanlarda çalışkanlığı ile teknik heyet ve arkadaşlarından tam not alan Bora, hazırlık maçlarında da yaptığı küçük hatalar dışında iyi bir görüntü ortaya koydu.

Zeki AYVAZ: 4. kaleci olarak geldiği kampta kendisini göstermeyi başaramadı. Maçlarda da fazla şans bulamayan genç kalecinin, kaleci antrenörü Alper Boğuşlu eşliğinde iyice pişmesi bekleniyor.

Serkan BALCI: Her zamanki çalışkanlığını kampa da yansıttı. Antrenmanların tümünde yer alan Serkan, savunmanın sağında yine tek isim olduğunu gösterdi.

Giray KAÇAR:  Trabzonspor kampının en başarılı ismiydi. Gerek antrenman, gerekse hazırlık maçlarında gösterdiği performans ile takımın vazgeçilmezlerinden olmayı başardı. Giray, teknik direktör Şenol Güneş'in de en çok güvendiği adamlar arasında yer alıyor.

Arkaduisz GLOWACKİ : Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle takıma fazla katkıda bulunamayan Glowacki, yine sakatlıklarla boğuştu. Kampın ilk günü sakatlanan Glowacki, 10 gün boyunca takımla çalışamadı. Sakatlığı geçtikten sonraki dönemde ise üst düzey bir görüntü ortaya koyamadı.

Mustafa YUMLU : Hollanda kampında alt yapıdan yetişen nadir futbolcular arasında yer alan Mustafa Yumlu, tam bir görev adamı olduğunu gösterdi. İstekli ve çalışkan görüntüsünün yanı sıra kendisini de geliştiren Mustafa, yeni sezonda formayı kolay bırakmayacak gibi gözüküyor.

Ferhat ÖZTORUN : Kampa büyük umutlarla gelen Ferhat istekli çalışsa da beklenen çıkışı yapamadı. Hazırlık maçlarında kötü oynamayan Ferhat'ın, forma için ekstra işler yapması gerekiyor.

Piotr BROZEK : Trabzonspor savunmasının en sorunlu yerlerinden olan solbekte görev yapan Piotr Brozek, kampın ilk günlerinde iyi bir görüntü sergileyemese de son bölümde toparlandı. Oynadığı maçlarda da çalışkanlığı ile dikkat çeken Piotr, formaya yakın isimlerden.

Ondrej CELUSTKA : Kampa sonradan katılan tek transfer olan Ondrej Celustka, takımla kısa süreli çalışsa da futbol kalitesini göstermeyi başardı. Özellikle de Charleroi ile oynanan hazırlık maçında sağbek, stoper ve solbek gibi görev yaptığı üç farklı mevkide de iyi olduğunu gösterdi.

Mehmet ÇAKIR : Kendisini göstermek için en çok çabalayan isimlerdendi. İyi bir alternatif olduğunu kanıtladı.

Barış ATAŞ : Antrenmanlarda çok iyi olsa da aynı performansı hazırlık maçlarına yansıtamayan Barış, hem sağbek, hem de orta sahada iyi bir alternatif görüntüsü çizdi.

Sezer BADUR : İki sezondur bulunduğu Trabzonspor'da beklenen çıkışı bir türlü yapamadı. Hollanda kampında da ekstra işler yapamayan Sezer'in forma şansı çok zor.

Gustavo COLMAN : Kampı iyi değerlendiren futbolcular arasında yer aldı. Sözleşmesini uzattıktan sonra daha da rahatlayan Colman, Zokora'nın da gelmesiyle hücum hattına çok daha ciddi katkılar yapabileceğini kanıtladı.

Didier ZOKORA : Trabzonspor'da kendisine yönelik büyük beklentilerin olduğunu fark eden Zokora, sorumluluk aldı. Uyum sürecini kısa sürede atlatan Zokora, oynadığı maçlarda soğukkanlı tavırları, antrenmanlarda ise neşeli görüntüleriyle, saha içerisinde olduğu kadar, saha dışında da takımın parlayan isimlerinden oldu.

Adrian MİERZEJEWSKİ : Bordo - mavili takımın en pahalı transferi olarak geldiği Hollanda kampının ilk günlerinde, hafif bir hayal kırıklığı yarattı. Ardından uyum sürecini atlatan Adrian, oynadığı maçlarda verdiği ara pasları ve oyun görüşü ile yıldız adayı olduğunu gösterdi.

ALANZİNHO : Jaja'nın takımdan ayrılmasının ardından performansı merak edilen Alanzinho, hem disiplini, hem de çalışkanlığıyla kampın başarılı isimlerindendi. Formayı kolay kolay bırakmaya niyeti olmayan Alanzinho için Güneş, farklı bir sistem deneyebilir.

Sercan KAYA : Kampın ilk günlerinde oldukça iyi gözüken Sercan Kaya, kampın sonlarına doğru bir düşüşe girdi. Ancak genç futbolcu formadan kolay vazgeçecekmiş gibi gözükmüyor.

Eren ALBAYRAK : Hollanda kampının en genç ismi olan Eren Albayrak buna rağmen çok ciddi bir alternatif olduğunu gösterdi. Oyunu hem ofansif, hem de defansif olarak oynayabilen Eren'in zamanla formayı zorlaması bekleniyor.

Engin BAYTAR : İzinli olduğu için Trabzon'da başlayan ilk kampa geç katılan Engin, Hollanda kampında da sakatlıklarla boğuşunca istediği fiziksel düzeye gelemedi. Teknik direktör Şenol Güneş'in deyimiyle, "Antrenman eksiği bulunan tek futbolcu" Engin Baytar.

Aykut AKGÜN : Kendisinden beklenen uyum sorununun aksine en dikkat çeken isimlerden oldu. Zaman zaman görev yaptığı stoper mevkiinde çok iyi olmasa da asıl mevkisi olan orta sahada çok iyi bir görüntü sergiledi. Formayı kapması sürpriz olmaz.

Paulo HENRİQUE : Umut Bulut'un gidişinin ardından performansı merakla beklenen yeni transfer Henrique, son vuruşlarda bitiriciliği ile dikkat çekti. Fiziksel özellikleriyle de rakip savunmayı yoran Henrique, taktik dizilişe de uyum sağlarsa, daha iyi olabilir.

Pawel BROZEK : Kardeşinin aksine kampı çok iyi değerlendiremedi. Hazırlık maçlarındaki kendisi gösterme çabası ise sonuçsuz kaldı. Pawel kampı iyi değerlendiremeyen isimler arasında yer alıyor.

Halil ALTINTOP : Trabzonspor'un flaş transferlerinden olan Halil Altıntop, ilk kez Almanya dışında bir takımda oynamanın çekingenliğini yaşadı. Zaman zaman iyi bir görüntü ortaya koyan Halil, kamp boyunca kendi futbol kalitesini sahaya yansıtmayı başaramadı. Ancak Şenol Güneş'in Halil'in tecrübesinden yararlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Burak YILMAZ : Burak Yılmaz'ın performansı geçtiğimiz sezon kaldığı yerden devam ediyor. İlk iki hazırlık maçında oynamayan Burak, ardından çıktığı ilk hazırlık maçında iki gol atmayı başardı. Antrenmanların da en golcü ismi olan Burak'ın, forması garanti gibi gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler