Kafkas: Maç 1-0 Tescil Edilmeli

Trabzonspor-Sivasspor maçında çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 5 maç seyircisiz oynama cezası alan bordo-mavililer, maçın sonucunun lehlerine tescil edilmesini bekliyor.Kulüp Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, bordo-m

Kafkas: Maç 1-0 Tescil Edilmeli

Trabzonspor-Sivasspor maçında çıkan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 5 maç seyircisiz oynama cezası alan bordo-mavililer, maçın sonucunun lehlerine tescil edilmesini bekliyor.

Kulüp Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından aldıkları 5 maçlık ceza ile ilgili olarak Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Kafkas, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun maçın sonucuyla ilgili kararını 24 Ağustos Cuma günü vermesini beklediklerini de belirterek, şöyle devam etti:

''Biz, bu maçın kesinlikle 1-0'lık sonuçla tescil edilmesini bekliyoruz. Zira hakem müsabakayı tatil ettiğinde oyununun uzatma bölümleri dahi sona ermişti. Ayrıca rakip takımın 6 oyuncusunun hakem tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesi ve rakibin aldığı cezalar bu anlamdaki sorumluluğu da açıkça gözler önüne seriyor. İki gündür federasyon yetkililerinin müsabakanın hakemiyle ilgili yaptıkları değerlendirmeler bu anlamda son derece dikkat çekicidir. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun haklılıklarını görerek Müsabaka Talimatı'nın 29. maddesi (B) bendi gereğince en doğru kararı vereceğine inanıyoruz''

Zeyyat Kafkas, söz konusu maddenin ''Yönetim Kurulu yaptığı değerlendirmede maçın tatil kararlarını uygun görmediği taktirde, maçın yeniden oynanmasına veya maçın kaldığı zamanki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir'' ifadesini öngördüğünü de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor